Bijgewerkt: 4 maart 2024

De 24 uur van de natuur

Nieuws -> Natuur

Bron: Rijksoverheid
18-06-2013

De open dag van de natuur op zaterdag 22 juni 2013 leeft volop. Op externe link: 24uurnatuur.nl staan al meer dan 300 verschillende activiteiten voor '24 uur in de natuur' in heel Nederland.

Rondleidingen van de imker, open dagen op biologische boerderijen, planten voor verzamelaars, een orchideeënexcursie, een midzomervaartocht, bezoek aan een eendenkooi, de nacht van de vleermuis, een kindertheatervoorstelling over het wonder van de natuur en een toertocht naar de zon.

Lakenvelder Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Nieuwsgierige lakenvelder koeien op Speelboerderij Elsenhove. De lakenvelder is een runderras dat vooral herkenbaar is aan de witte band tussen de voor- en achterpoten. In 1979 is een fokkersclub voor lakenvelders opgericht en werd in 1997 omgezet in de Vereniging Lakenvelder Runderen (VLR)


Zo maar een greep uit de meer dan 300 activiteiten die georganiseerd zijn voor 24 uur van de natuur. Daarmee kunnen alle Nederlanders aanstaande zaterdag ieder op hun eigen manier genieten van de natuur. Door heel Nederland zijn allerlei activiteiten georganiseerd. Maar wie liever dicht bij huis blijft, kan meedoen aan de landelijke telling van vlinders, hommels en libellen.

Natuurtop in Herwijnen

24 uur van de Natuur is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken. Tegelijkertijd met de publieksactiviteiten voor 24 uur van de Natuur komen provincies, boeren, natuurbeschermers, terreinbeheerders, ondernemers en burgers samen op de Natuurtop in Herwijnen.

De Natuurtop levert bouwstenen voor een visie op hoe de komende decennia gewerkt gaat worden aan één natuur. In aanloop naar de Natuurtop heeft staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken het pamflet ‘Vooruit met natuur’ (pdf) gepresenteerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.