Bijgewerkt: 16 juni 2024

De 18de Ride for the Roses in Aalsmeer haalt 854.000 euro op

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Ride for the Roses
07-09-2015

De 18de editie van de Ride for the Roses is op zondag 6 september 2015 van start gegaan vanuit bloemenveiling FloraHolland in Aalsmeer. Na het slechte weer van de afgelopen dagen viel er deze dag weinig te klagen. Een beetje fris, een strak briesje, maar in ieder geval overwegend droog; prima weersomstandigheden voor dit unieke evenement. Zo'n kleine 9000 deelnemers deden mee om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF. Met als prachtig eindresultaat een bedrag van 854.000 euro. Dit jaar wordt het geld besteed aan onderzoek naar huidkanker.

Klokslag tien uur gaf burgemeester van Aalsmeer Jeroen Nobel het startschot en ging het grootste peloton van de wereld van start voor een tocht van 100 kilometer. Een route die vanuit Aalsmeer door de Haarlemmermeer voerde en via Haarlem, Amsterdam, Amstelveen en Uithoorn weer eindigde in de bloemenveiling. Een tocht dwars door Noord-Holland, waarbij de deelnemers genoten van een unieke combinatie van fietsen door landelijke en stedelijk gebied. Eén lang lint van ruim 5000 wielrenners die over speciaal afgezette wegen voerde in strijd tegen kanker. Toponderzoek mogelijk

Foto Amstelveen
(Foto Arjen Vos - 2015)

Burgemeester van Aalsmeer Jeroen Nobel (midden), mocht samen met Ride-voorzitter Fred Doeleman (links) en projectleider Albert Vuil het opgehaalde bedrag van 854.000 euro onthullen


Diverse prominenten fietsten mee, waaronder Ride-ambassadeur Frits Barend, René Froger en Bobbie Traksel van team LottoNL-Jumbo. Veel bedrijfsteams deden mee, zoals een groot team van onder andere sponsors Dutch Flower Group, Rabobank, Alfa, Hertek, Nature’s Pride en Bouwmaat. Gemeenteambtenaren van Aalsmeer en Amstelveen lieten zich ook niet onbetuigd en ook het voltallige college van B en W stapte op de pedalen.

'Doel is om kanker te reduceren tot een chronische ziekte en niet langer een ziekte, waar mensen aan sterven', zei Michel Rudolphie van KWF Kankerbestrijding. 'De Ride levert met de opbrengst een belangrijke bijdrage om toponderzoek dat hier voor nodig is mogelijk te maken'.

Even voor elf uur, nadat het peloton de bloemenveiling had verlaten, loste burgemeester Nobel voor de tweede keer een schot. Dit keer als start voor de toerfietsers. Voor deze deelnemers waren twee routes uitgestippeld van 25 en van 50 kilometer rond de Westeinderplassen en dwars door het Groene Hart. Jong, oud, getraind of ongetraind, op de ligfiets of de e-bike, kinderen op eigen fiets of achterop bij vader en moeder; de Ride is voor iedereen.

Acties voor KWF

Om 13.00 uur werden de eerste deelnemers binnengehaald door het Show- en Jachthoornkorps Kudelstaart. Zij ontvingen onder grote belangstelling van honderden toeschouwers bij de finish de speciale Ride-roos. Daarna kon men bijkomen en nagenieten tijdens verschillende optredens op het podium. Hierbij werden ook cheques van hoofdsponsors uitgereikt. De Pre Ride, vanuit de sierteeltsector, overhandigde een fanatische cheque ter waarde van 230.000 euro. Samen met diverse landelijke en lokale side events, deelname vanuit het bedrijfsleven en alle duizenden fietsers werd het prachtige bedrag van 854.000 euro opgehaald voor de strijd tegen kanker.

De 18de Ride for the Roses in Aalsmeer kan daarom zonder meer een succesvolle editie genoemd worden. Burgemeester Jeroen Nobel is er trots op, dat Aalsmeer dit jaar de Ride heeft mogen organiseren. ‘En ik ben zeker verheugd dat al die vrijwilligers zich belangeloos hebben ingezet voor dit prachtige doel.’

Ride for the Roses 2016

De 19de editie van het bijzondere fietsevenement vindt plaats op 4 september 2016. Vanaf 15 oktober is inschrijven mogelijk op www.ridefortheroses.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.