Bijgewerkt: 21 juni 2024

De 12de Amateur Kunstmarkt in Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: SAKB
08-05-2019

Op zondag 19 mei 2019 vindt op het sfeervolle plein van het Oude-Dorp van Amstelveen de jaarlijkse amateurkunstmarkt plaats. Van 12.00 uur tot 17.00 uur laten getalenteerde lokale amateurkunstenaars hun werk zien. Op deze markt, die georganiseerd wordt door SAKB Kunstlokaal, kun je bij 40 kramen de meest uiteenlopende vormen van kunst bewonderen, zoals schilderwerk, beeldhouwwerken, fotografie, keramiek, tekeningen en mozaïek. Een kleine greep uit het aanbod: Meta Gorter, die in 2012 met een stilleven in olieverf de amateurkunstwedstrijd won van de Kunstuitleen, laat dit jaar haar dierschilderingen zien. Ze houdt haar prijzen laag, want ze vindt het leuk om mensen blij te maken met haar werk.

Foto Amstelveen
(Bron SAKB - 2019)

De flyer van de 12de Amateur Kunstmarkt Amstelveen


Rob Thole maakt etsen van verstilde landschappen en van fietsers die op de dijk tegen de wind vechten, maar ook gewassen pentekeningen, net als de etsen in zwart-wit. ‘Ik verkoop altijd redelijk wat’, zegt hij. ‘Maar ik doe het niet in de eerste plaats voor de verkoop. Ik vind de markt vooral leuk, omdat je van anderen hoort wat ze van je werk vinden. Je hoort ook allerlei verhalen over wat anderen op kunstzinnig gebied doen. Dat maakt de markt erg gezellig.’  Annelies van Deventer maakt keramiek – beeldjes en vazen -, maar speciaal voor de kunstmarkt heeft ze ook sieraden ontworpen. ‘Daar is veel belangstelling voor’, zegt ze. Ook zij vindt dat het vooral om de gezellige sfeer gaat. ‘Maar’, zegt ze, ‘als mensen iets willen kopen, moeten ze weten dat ze op deze markt niet kunnen pinnen.’ Je kunt er dus beter voor zorgen dat je wat contant geld bij je hebt als je dat ene schilderij of die ene vaas dolgraag wilt hebben.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De 11de Amateur Kunstmarkt Amstelveen op 27 mei 2018 op het Dorpsplein


Behalve de kramen van de kunstenaars kun je ook de kramen van SAKB Kunstlokaal bezoeken. Daar worden demonstraties gegeven en je kunt er informatie krijgen over de creatieve cursussen die SAKB Kunstlokaal organiseert voor zowel volwassenen als kinderen. Bij de SAKB informatiekraam kun je bovendien aan de loterij meedoen door je gegevens op een bon in te vullen. Er worden drie workshops verloot, die de winnaars kunnen volgen tijdens de zomerworkshopweek. De trekking vindt aan het eind van de middag plaats en de winnaars krijgen persoonlijk bericht. De markt wordt om 12.00 uur feestelijk geopend door wethouder Herbert Raat. Daarna is er de hele middag gelegenheid om te kijken, te kopen en met een drankje en wat lekkers te genieten van de sfeer. Twee musici gaan die middag de markt met hun spel en zang opluisteren. De toegang is gratis. Voor meer info zie: www.sakb.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.