Bijgewerkt: 19 mei 2024

De 11de parkentocht van Amstelveen gaat op 2 oktober van start

Nieuws -> Sport

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
15-09-2018

De 11de parkentocht, hét wandelevenement van Amstelveen gaat op dinsdag 2 oktober 2018 weer van start. Het Sportbedrijf Amstelveen organiseert de 11de parkentocht in samenwerking met Participe. 2 oktober om 10:00 uur is de eerste wandeling van deze 11 parkentocht. De serie van 11 wandelingen is steeds op een andere locatie door heel Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Het Dr. Jac. P. Thijssepark is een heempark in Amstelveen. Het is in de 20ste eeuw aangelegd en ligt in de noordwesthoek van Amstelveen, aan de rand van het Amsterdamse Bos. Jacobus Pieter 'Jac P.' Thijsse (1865 - 1945 ) was een Nederlandse natuurbeschermer en botanicus. Hij wordt ook wel J.P. Thijsse genoemd. Hij richtte in Nederland de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten op


U kunt op dinsdagochtend en donderdag middag meewandelen door de verschillende wijken onder professionele begeleiding van Mieke Regelink. Elke week loopt er een speciale gast mee. Het rooster van de wandelingen staat hieronder. De Beweegbus staat bij het verzamelpunt! De wandeling duurt ongeveer 45 minuten. Elke wandeling sluiten wij gezellig af met een kopje koffie/thee. U hoeft zicht niet aan te melden en deelname kost € 1 per wandeling.

Foto AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.