Bijgewerkt: 17 mei 2021

De 11de Dreamnight at Artis stoet in Amstelveen

Nieuws -> Gezondheid

Bron: IJsbrand Terpstra / Dreamnight at Artis
05-06-2010

Op vrijdagmiddag 5 juni 2010 vond weer het jaarlijkse evenement Dreamnight at Artis plaats. Deze speciale avond in dierenpark Artis werd georganiseerd voor chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen en hun familie.

Dreamnight Amstelveen
(Foto IJsbrand Terpstra - 2010)

Dreamnight ambulance


2000 Very Important Children (VIC’s) en hun gezin zijn uitgenodigd door hun ziekenhuis of instelling. De jonge bezoekers werden op bijzondere wijze naar het evenement gebracht: in verschillende hulpverleningsvoertuigen zoals brandweerwagens, ambulances en politieauto’s onder begeleiding van zwaailichten en sirenes. Aan de avond werken 1500 vrijwilligers van de verschillende hulpdiensten en instellingen mee.

Vanaf het Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen vertrok een van de vele stoeten richting Artis, waar vanavond een besloten feest werd georganiseerd voor de kinderen. De stoet trok veel bekijks, toen de wagens met luid toeterende sirenes aan de speciale tocht begonnen.

Dreamnight Amstelveen
(Foto IJsbrand Terpstra - 2010)

De Dreamnight stoet voor het Ziekenhuis Amstelland


Dreamnight at Artis?

In 1996 kwamen een aantal medewerkers van diergaarde Blijdorp in Rotterdam op het idee kankerpatiëntjes in hun stad eens te verwennen op een speciaal voor hen georganiseerde avond in de dierentuin. Dit bleek een groot succes bij zowel de kinderen als organisatoren en werd de jaren erna met veel enthousiasme herhaald.

In 2000 werd ook Artis gevraagd mee te doen om ook voor de kinderen in Amsterdam en omstreken een Dreamnight at the Zoo te organiseren. Uiteraard was ook hier iedereen direct zeer enthousiast. Al snel werden de deelnemende kinderen uitgebreid tot (chronisch) zieke en gehandicapte kinderen.

In de jaren daarna bleef het project Dreamnight at the Zoo groeien, in 2002 werden zelfs een paar Europese dierentuinen enthousiast. Nu Anno 2010 zijn er ruim 250 dierentuinen en andere parken, die elke eerste vrijdag van juni hun deuren openen voor de kinderen. Wereldwijd! Van België tot Japan, van Tsjechië tot Canada, van Hongarije tot Australië, van Ierland tot the United States! Op het zuidelijke halfrond is het dan winter, dus daar is het altijd de eerste vrijdag in december.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.