Bijgewerkt: 7 oktober 2022

De 11de Amateurkunstmarkt in het Oude Dorp van Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: SAKB
19-05-2018

Op zondag 27 mei 2018 vindt de 11de Amateurkunstmarkt plaats op het gezellige plein van het Oude Dorp van Amstelveen. Van 12.00 uur tot 17.00 uur laten 45 enthousiaste amateurkunstenaars hun werk zien. Voor het eerst wordt de amateurkunstmarkt dit jaar georganiseerd door SAKB Ateliers. De Stichting Amstelveense Kunstbelangen is gehuisvest op de Ouderkerkerlaan 15 en verzorgt vele cursussen, workshops en open ateliers op alle gebieden van de kunst. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er op de amateurkunstmarkt nogal wat leden van SAKB Ateliers present zijn. Maar ook niet-leden waren van harte welkom om hun creatieve producten te tonen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De 8ste Amateurkunstmarkt op 14 juni 2015 op het Dorpsplein van Amstelveen


Bij het woord ‘amateurkunst’ kun je je afvragen of het werk dat aangeboden wordt niet ‘amateuristisch’ is. Dat is zeker niet het geval. Veel amateurkunstenaars hebben een opleiding in de kunstsector gevolgd, maar van kunst niet hun beroep gemaakt. Bovendien mag niet zomaar iedereen aan dit evenement deelnemen. Een commissie bestaande uit SAKB-docenten heeft de aanmeldingen beoordeeld. Dit om de kwaliteit van de markt te waarborgen. Je vindt dan ook prachtig werk op deze markt: schilderijen, beeldhouwwerk, etsen, keramiek, fotowerk.

Tegelijkertijd exposeren Dick Houweling, Denise Dickmeis en Carla Frank een klein deel van hun werk bij proeflokaal 'Anna', in de voormalige Annakerk, vlakbij het Dorpsplein. 'Anna' is voor deze gelegenheid vanaf 12 uur open. Het enthousiasme van de deelnemers garandeert een goede sfeer. Bovendien zorgen leerlingen van de Muziekschool (Platform C) met diverse optredens voor de muzikale omlijsting. De organisatoren van SAKB hopen op een prachtige zomerse en artistieke zondagmiddag met veel bezoekers in het Oude Dorp. Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.