Bijgewerkt: 20 juli 2024

De 10de editie van de bandjesavond Rock Urbanus in Bovenkerk

Nieuws -> Bovenkerk

Bron: Astrid van Ballegoy
15-09-2022

Zaterdagavond 1 oktober 2022 is het eindelijk zover; dan viert Bovenkerk de 10de editie van de bekende bandjesavond Rock Urbanus. Muziekliefhebbers uit Amstelveen en omstreken die zin hebben in een gezellige feestavond, zijn van harte welkom in het verbouwde Noorddamcentrum in Bovenkerk. De zaal gaat om 19:30 uur open. Toegang is gratis, net als de bitterballen.

Dit is Rock Urbanus. Bijna 13 jaar geleden kwamen drie bevriende muzikanten (Gert Bohncke, Oscar Bon en Stijn Broeder) op het idee om jaarlijks een bandjesavond te organiseren in het Noorddamcentrum op de 1ste zaterdag van oktober. Bovenkerkse bands of bands met een link naar Bovenkerk (minstens één van de bandleden komt uit Bovenkerk) treden tijdens Rock Urbanus belangeloos op. De meeste bands oefenen in dezelfde oefenruimte en de muzikanten kennen elkaar goed. Zo’n 3 jaar geleden hebben ze zelfs een CD opgenomen.

Foto Amstelveen
(Bron Nota Bene Bovenkerk - 2022)

De flyer van de 10de bandjesavond Rock Urbanus in Bovenkerk


Het Rock Urbanus-organisatieteam bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Door corona kon het muziekevenement 2 jaar achter elkaar helaas niet doorgaan, maar 1 oktober pakt de organisatie extra feestelijk uit. Het is tenslotte een jubileum én het Noorddamcentrum is schitterend verbouwd.

Vele muziekstijlen. De naam van de bandjesavond doet vermoeden dat het alleen om rockmuziek gaat, maar dat is niet het geval. De muziekstijlen variëren van nederpop, pop, soul en disco tot rock. Er komen zelfs smartlappen voorbij. Heel afwisselend dus en een feest voor iedereen (jong en oud).

Deze bands staan 1 oktober 2022 op het podium: Itchycoo Park. John Spijker Trio, Wanda and the Bovenkerk Boys, Too Simple. Almost Famous. Rock Urbanus wordt mede mogelijk gemaakt door Bewonersplatform Bovenkerk en Hans Pappot van het Noorddamcentrum. Adres: Noorddamcentrum Bovenkerk Noorddammerweg 1 1187 CM AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.