Bijgewerkt: 7 december 2023

De 4de Grote Griepmeting

Nieuws -> Gezondheid

Bron: De Grote Griepmeting, Wikipedia
19-01-2007

Dit jaar vindt voor het vierde jaar de Grote Griepmeting plaats. Tot 1 mei 2007 wordt de griep in Nederland en België weer overzichtelijk in kaart gebracht.

Vorig jaar deden bijna veertigduizend griepmeters mee en vulden éénmalig en anoniem een korte vragenlijst in. Daarna ontvingen zij elke week een korte vragenlijst waarmee zij lieten weten hoe het met hun gezondheid stond.

Influenza Amstelveen
(Wikipedia - 2007)

Influenza-A virus onder de microscoop


Ook dit jaar vragen de organisatoren om uw medewerking. Word griepmeter en help de verspreiding van deze nare ziekte beter te begrijpen.

Via de website kunt u zich opgeven: De Grote Griepmeting

Wat is griep?

Echte griep of influenza is een ziekte die veroorzaakt wordt door het influenzavirus. Dit virus infecteert de luchtwegen. Veel mensen zeggen griep te hebben als ze in de winter of de herfst door een verkoudheid-achtige ziekte met wat koorts worden getroffen, maar hierbij gaat het meestal om een gewoon verkoudheidsvirus. Echte influenza leidt bij de meeste mensen tot aanzienlijke ziekteverschijnselen en een niet te verwaarlozen sterfte, vooral bij bejaarden. Elk jaar krijgen ongeveer 80.000 Nederlanders griep.

Tijdens een gemiddelde griepepidemie in de winter gaan er in Nederland 1000 tot 2000 personen direct aan de griep of aan de gevolgen ervan dood. Slachtoffers vallen vooral in de risicogroepen: ouderen (ca. 90% van de sterfgevallen is 65 jaar of ouder) en personen met een chronische aandoening (bijvoorbeeld diabetes mellitus, hart- en longaandoeningen).

Symptomen

Hoge koorts, verkoudheid, koude rillingen en spierpijn, vermoeidheid, keelpijn, hoesten.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.