Bijgewerkt: 15 augustus 2022

Daphne Deckers start campagne in Amstelveen

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Pampers / Unicef
29-09-2009

Op dinsdagochtend 29 september 2009 organiseerde Pampers en UNICEF samen met campagne ambassadrice Daphne Deckers een 1 jaar!-feest om de 1e verjaardag van 50 Nederlandse baby's te vieren in Restaurant Praq in Amstelveen.

Pampers Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Van een gigantische taart mochten de kleintjes smikkelen in het Restaurant Praq


Wereldwijd sterven maar liefst 128.000 pasgeborenen vóór hun eerste levensjaar aan de gevolgen van tetanus. Op 1 oktober 2009 starten Pampers en UNICEF hun derde 1 pak = 1 vaccin campagne, waarbij per verkocht pak Pampers (met UNICEF logo) tijdens de actieperiode een tetanusvaccin wordt gedoneerd aan een (toekomstige) moeder in een ontwikkelingsland. Mede dankzij deze campagne vieren gelukkig steeds meer kinderen wereldwijd hun eerste verjaardag.

Met de campagne hopen Pampers en UNICEF tot 2010 100 miljoen vaccins te kunnen verkrijgen, zodat de doelstelling om de ziekte bij (toekomstige) moeders en pasgeborenen in 2012 wereldwijd uit te bannen steeds dichterbij komt.

Hoera, 1 jaar!

Daphne Deckers, ambassadrice van de campagne van Pampers en UNICEF, vertelde de moeders over haar recent gemaakte veldreis naar het Afrikaanse Burkina Faso waar zij een vaccinatieprogramma van UNICEF bezocht.

Pampers Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Campagne ambassadeur van Pampers en Unicef, presentatrice Daphne Deckers ontving de kinderen


UNICEF en WHO: uitbanning in 2012 realistisch

Sinds de start van de gezamenlijke campagne van Pampers en UNICEF in 2006 zijn al 200 miljoen tetanus vaccins gedoneerd. Met twee vaccins is de (toekomstige) moeder 3 jaar beschermd en elke baby die zij in deze periode krijgt tot 2 maanden na de geboorte.

Pampers Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Dit meisje heeft de taart ook goedgekeurd


Tot 2010 hopen Pampers en UNICEF nog eens 100 miljoen vaccins te kunnen verkrijgen, waarmee de doelstelling om de ziekte bij (toekomstige) moeders en pasgeborenen wereldwijd uit te bannen steeds dichterbij komt. UNICEF en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schatten in dat uitbanning van tetanus bij (toekomstige) moeders en pasgeborenen in 2012 realistisch is.

Pampers Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Daphne Deckers met een van de kleintjes in de armen


Procter & Gamble

Pampers is onderdeel van moederbedrijf Procter & Gamble (P&G). Pampers zet zich al jaren in voor een gezonde en gelukkige ontwikkeling van baby's. De brede productrange van Pampers richt zich op draagcomfort en gebruiksgemak en bestaat uit luiers, luierbroekjes en vochtige doekjes.

Pampers investeert in kennis en onderzoek, maar ook in samenwerkingsverbanden met een aantal non-profit organisaties zoals UNICEF. Voor meer informatie kijk op: www.pampers.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.