Bijgewerkt: 18 mei 2024

Dammen op de Dam herleeft op het Amstelveense Stadshart

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Sportbedrijf
08-08-2008

“Amstelveen Beweegt” (AB) is een actieplatform dat Amstelveners van jong tot oud(er) wil stimuleren om “van de bank en/of achter de computer vandaan te komen en te gaan sporten en bewegen”. Ook dit jaar staan er weer een aantal evenementen op het programma; zie: www.amstelveenbeweegt.nl

Maar niet alleen ons lichaam vraagt om regelmatig onderhoud. Het is ook noodzaak om onze hersenen in goede conditie te houden. Het is dus logisch dat AB zijn acties ook richt op de fitheid van "onze grijze cellen".

Ris Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Robert Ris (r) schaakt tijdens een sportavond voor raadsleden in maart 2008


In vroeger tijden was de manifestatie "Dammen op Dam" een begrip in de damwereld. Het idee om dit initiatief van "good old" Henk Fokkink in Amstelveen nieuw leven in te blazen werd al brainstormend uitgebouwd tot de organisatie van "Brainwave": een denksportmanifestatie van bridgen, dammen en schaken voor jong en oud op het Amstelveense Stadshart.

Op zaterdag 6 september 2008 van 10.00 –17.00 uur kan op het plein worden deelgenomen aan diverse toernooien.

Voor de schakers is er een rapidtoernooi (met geldprijzen); de schaakjeugd kan de krachten meten  in een snelschaakkampioenschap. Hans Böhm en Robert Ris geven een “wisselsimultaan” en dagen bezoekers uit tot een snelschaakmatch. Voor inschrijven en verdere informatie zie: www.schaakbond.nl onder wedstrijdkalender.

Fokkink Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Henk Fokkink (l) tijdens een dam simultaanspel in 2007


Ton Sijbrands geeft een simultaan voor dammers; er zijn meerdere sneldamtoernooien en ook is er groepsdammen voor de jeugd. Nadere informatie en inschrijven voor het damevenement op www.amstelveenbeweegt.nl !

Bep Vriend, bridgecoryfee geeft acte de présence tijdens een zevenronden bridgetoernooi voor paren. Inschrijven via tib@tiscali.nl

Nadere informatie op www.amstelveenbeweegt.nl. “Amstelveen beweegt!” is een initiatief van het Amstelveens Sportbedrijf.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.