Bijgewerkt: 22 september 2023

Dakota Association verhuist naar Lelystad

Nieuws -> Schiphol

Bron: HD / DDA
21-12-2008

De Stichting Dutch Dakota Association (DDA) gaat in 2010 verhuizen van Schiphol naar vliegveld Lelystad. De DDA gaat namelijk fuseren met het Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome, dat enkele jaren geleden ook al van Schiphol naar de Noordoostpolder verhuisde- meldt het Haarlems Dagblad.

Dakota Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)

Douglas DC-3C (C47) fabrieksnummer 19754


Dakota Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)

Douglas DC-3C PH-PBA fabrieksnummer 19434


Anne Cor Groeneveld, voorzitter van de DDA zei in een interview: “Wij zijn dus een fusie aangegaan met Aviodrome in Lelystad, een prachtig themapark met geweldig veel mooie vliegtuigen. Daar zijn veel vliegoperaties en wij doen ook veel vliegoperaties en onderhoud en restauraties en wat is er dan mooier, als twee museale organisaties onder een dak te brengen.”

Dakota Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De PH-PBA was het eerste Nederlandse regeringsvliegtuig. Hier op de foto met de kleuren en het oude logo van Air France aan de linkerkant. De rechterkant van het vliegtuig was met het historisch kleurenschema van de KLM beschilderd, want in november 2006 was het 70 jaar geleden dat KLM als eerste niet-Amerikaanse luchtvaartmaatschappij ter wereld, de Dakota DC3 in gebruik nam. Om deze historische dag te vieren vloog het toestel naar Parijs


De hangar op Schiphol-Oost wordt nog gebruikt voor onderhoudswerkzaamheden, omdat in Lelystad op dit moment geen beschikbare hangar is. In 2010 verhuizen de twee DC-3 Dakota toestellen van de stichting DDA naar Aviodrome, om hiermee voor donateurs en anderen vluchten uit te voeren.

Website: DDA Classic AirlinesAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.