Bijgewerkt: 26 september 2022

Dag van de Ondernemer op vrijdag 20 november 2020

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/OA
14-11-2020

Op vrijdag 20 november 2020 wordt De Dag van de Ondernemer gevierd. Op deze dag slaan de gemeente Amstelveen en de Ondernemersvereniging Amstelveen de handen ineen om ondernemers te inspireren. Met in de ochtend een ondernemersdebat onder leiding van Jerry Helmers van Dé Nederlandse Debatclub, een inspirerende presentatie van spreker en auteur Jos Burgers en in de middag diverse interactieve en inspirerende workshops en lezingen.

Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken: 'Ondernemers verdienen waardering voor hun economische en maatschappelijke bijdrage aan Amstelveen, vooral nu! Veel ondernemers hebben het moeilijk door de coronamaatregelen. Juist daarom verdienen zij het dit jaar extra om in het zonnetje gezet te worden voor hun lef, flexibiliteit, inzet en doorzettingsvermogen. Als gemeente hebben we veel contact met individuele ondernemers en brancheverenigingen. We ondersteunen hen waar mogelijk, onder andere via ons Ondernemersloket. Op de Dag van de Ondernemer voeren we het gesprek over hoe gemeente en MKB elkaar verder kunnen versterken en organiseren we in samenwerking met de OA inspirerende workshop voor ondernemers.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken


Programma. Het ochtendprogramma van 9.00 tot 11.00 uur bestaat uit een Ondernemersdebat dat Live wordt gestreamd vanuit P60. Vijf panelleden gaan aan de hand van pittige stellingen debatteren over ondernemen in deze tijd. Het panel bestaat uit: Floor Gordon (wethouder Economische Zaken en Duurzaamheid), Uğur Pekdemir (directievoorzitter Rabobank Amstel en Vecht), Jeroen Franken (bestuurslid OA en eigenaar Blue Fish Social Media), Tom Bleker (partner Victoria Consult), Beirem Ben Barrah (founder en CEO van Neurofied). Om 11.00 uur geeft spreker en auteur van diverse managementboeken Jos Burgers een presentatie over zijn nieuwste boek 'Wacht niet op de wind, ga roeien!' Die gaat over ondernemen bij economische tegenwind.

Daarna is er een middagprogramma met workshops met om 13.00 uur de masterclass: Cybercrime 'Hoe kwetsbaar ben je als MKB ondernemer als het echt misgaat?' door expert en onderzoeksjournalist Brenno de Winter. Ook de masterclass ‘Hoe maak ik tijd voor ècht belangrijke dingen in mijn bedrijf?’ begint op dat tijdstip. Daarna volgen masterclasses ‘Ondernemerschap en financieren’, Cognitive biases 'Keuzes maken onder onzekerheid', ‘Duurzaam ondernemen door het MKB: obstakels en toepassingen’. Vanaf 16.00 uur volgen de masterclasses ‘Hoe gaat u in uw supermarkt/winkel om met klanten die verward gedrag vertonen?’ en de masterclass ‘Laat je brein stoppen met piekeren zodat je kan starten met presteren’.

Aanmelden en informatie over het programma. Schrijf u snel in! De workshops worden gehouden via Zoom of Microsoft Teams. Voor zowel het ochtendprogramma als middagprogramma ontvangt u een link als u ingeschreven bent. U kunt zich aanmelden via de website van de Ondernemersvereniging Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.