Bijgewerkt: 18 juni 2024

Daders vragen losgeld voor buit gewelddadige woningoverval

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
27-05-2014

Op dinsdagavond 18 februari 2014 heeft een gewelddadige woningoverval plaatsgevonden aan de Rembrandtweg in Amstelveen. Het 77-jarige vrouwelijke slachtoffer en haar 81-jarige echtgenoot zijn hierbij ernstig bedreigd, vastgebonden en vastgehouden in hun woning, terwijl de overvallers al hun kunstwerken en sieraden meenamen.

De politie vermoedt nu, dat de daders moeite hebben om de buit ergens kwijt te raken, want op donderdagmiddag 17 april 2014 werd aan de voordeur van de slachtoffers een tas opgehangen met daarin een hoeveelheid buitgemaakte sieraden, die geen grote waarde vertegenwoordigen. Op datzelfde moment werd een brief bezorgd, waarin staat, dat de slachtoffers alles kunnen terugkrijgen, mits ze een aanzienlijk geldbedrag betalen.De slachtoffers zijn niet op hun eisen ingegaan. Zondagavond 20 april werd een tweede brief bezorgd. In beide gevallen is mogelijk dezelfde man aan de deur geweest, waarschijnlijk niet één van de overvallers, maar een handlanger. De politie wil graag weten, wie die man op die twee genoemde dagen daar bij de Rembrandtweg in Amstelveen heeft gezien. Hij was blank, tussen de 20-30 jaar, hij had een tenger postuur en kort haar.

Dinsdagavond 27 mei 2014 besteedt Opsporing Verzocht opnieuw uitgebreid aandacht aan de zaak. Eenieder die informatie heeft over deze gewelddadige overval wordt verzocht contact op te nemen met de politie via de opsporingstiplijn 0800-6070.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.