Bijgewerkt: 19 mei 2024

DVH strijdt mee om de landstitel

Nieuws -> Sport

Bron: DVH
27-08-2012

Softbal - Het huidige topsport junioren team van De Vliegende Hollanders DVH strijdt mee om de landstitel. Het behoort daardoor tot de beste vier teams in deze leeftijdsklasse ( tot en met 21 jaar). De beste speelsters van dit team stromen jaarlijks door naar het ook in de topsport afdeling uitkomende eerste dames team van DVH.

softbal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Softbal is bat-and-ball sport. Het is een directe afstammeling van honkbal, maar er zijn enkele belangrijke verschillen: softballen zijn groter dan honkballen, het aangooien (pitching) bij softbal is onderhands, het veld is kleiner


Hierdoor zijn er jaarlijks mogelijkheden voor talentvolle speelsters om mee te draaien in dit ambitieuze team. Het fraaie aan het TSJ programma is dat speelsters hiervoor helemaal niet hun eigen vereniging hoeven te verlaten, maar naast de wedstrijden in de TSJ bij DVH, gewoon ook in hun eigen team kunnen blijven spelen. Het TSJ team speelt op de zondag middag en traint op dinsdag en donderdag. De andere avonden blijven dus beschikbaar voor de eigen vereniging.

DVH heeft er voor gekozen om beide teams (dames 1 en de TSJ) door één en dezelfde staf van zes mensen te laten coachen en trainen. Hierdoor is de optimale afstemming tussen beide teams mogelijk en is de doorstroming vanuit de TSJ naar het eerste dames team gegarandeerd. Ook in 2013 zal die staf onder leiding staan van Willem van Oostvoorn en Tim Spijker, die al een grote naam hebben opgebouwd in de begeleiding van dit soort teams.

Ben je een speelster met ambities en denk je, dat je het talent hebt om mee te draaien in de top van de landelijk spelende junioren? Stuur dan een mail naar: tsj@dvh-amstelveen.nl en de verantwoordelijken nemen direct contact met je op. Daar kan je ook eventuele vragen kwijt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.