Bijgewerkt: 19 mei 2024

DVH softballers pakken 1e plaats

Nieuws -> Sport

Bron: DVH
11-06-2012

Softbal - Verdedigend landskampioen heren softbal 1 van DVH kreeg Adegeest op bezoek voor een dubbele wedstrijd en wist beide partijen overtuigend te winnen met 12-2 en 14-3. Hierdoor nemen de heren de gedeelde koppositie in, met een beter runsaldo dan Storks uit Den Haag.

softballers Amstelveen
(Foto DVH - 2012)

Softballers


Honkbal 1 kon het ongeslagen seizoen dit weekend niet volhouden, in een wedstrijd met veel slaggeweld en (te) veel fouten in het veld, werd met 18-15 verloren bij Ban Topa FS uit Amsterdam. Helemaal vast staat de uitslag nog niet, want het viel wel op dat Ban Topa met een ongerechtigde speler in het veld stond, iets wat de honkbalbond nu moet uitzoeken. De mannen staan voorlopig nog wel op de eerste plek.

Honkbal 2 staat volgend weekend voor de cruciale partij tegen het Amsterdamse Boekaniers en deed het in de aanlop daarnaartoe prima door met 0-17 te winnen bij en tegen Quick Amsterdam. Verdedigend maakte DVH veel indruk, want Quick is nooit verder geweest dan het tweede honk, terwijl Patrick Schuchard 10 keer drie slag gooide in 5 innings.

De dames softbal konden helaas wederom geen punt noteren in de dubbele wedstrijd tegen DSS in Haarlem. De eerste wedstrijd was verdedigend weer prima en had ook volop spanning, maar toch werd met 2-0 aan het kortste eind getrokken. Daarna was bij de dames van DVH de koek een beetje op en ging de tweede wedstrijd met duidelijkere cijfers, namelijk 8-1, verloren.

De topsport junioren meiden deden goede zaken door het zwakkere Almere ’90 twee keer ruim te verslaan, met 11-4 en 9-2. Ook werd doordeweeks nog de verregende wedstrijd tegen Alcmaria Victrix ingehaald, wat in een waar spektakelstuk met ongekend goede pitching en sterk verdedigend veldwerk in een 1-1 gelijkspel eindigde. De meiden wonnen daarna de ‘tie-break’ nog met 3-2, maar deze regel is bij de junioren nog niet officieel, dus voor de competitie geldt het gelijkspel. De meiden staan nog steeds op de tweede plek, en over twee weken volgt de kraker tegen Centrals uit de Bilt.

Het programma van volgend weekend ziet er als volgt uit:

Zaterdag 16 juni 2012: 14.00 uur, Softbal dames 1 – Centrals (dubbel)

Zondag 17 juni 2012: 14.00 uur, Honkbal 1 – Vennep Flyers; 14.00 uur Topsport Junioren Softbal – Onze Gezellen (dubbel); 16.00 uur Boekaniers – Honkbal 2Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.