Bijgewerkt: 18 mei 2024

DVH softballers onderuit, honkballers pakken winst

Nieuws -> Sport

Bron: DVH
02-07-2012

Softbal - Verdedigend landskampioen heren softbal 1 van DVH kreeg zaterdag 30 juni 2012 Spikes uit Spijkenisse op bezoek en ging toch wel onverwacht met 5-9 onderuit. Het gemis van enkele basisspelers bleek vooral op het gebied van slagkracht net iets teveel. De mannen staan nog wel op de gedeelde eerste plaats, maar Spikes kan die ‘virtueel’ wel overnemen.

softbal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Softbal


De dames van DVH hebben wederom twee prima wedstrijden gespeeld uit bij Pirates (Amsterdam), maar moesten helaas zonder punten terugkeren. In de eerste wedstrijd werd er op belangrijke momenten goed geslagen, wat 3 punten opleverde, echter op beslissende momenten in het veld werden wat dure fouten gemaakt, resulterend in een 4-3 verlies.

De tweede wedstrijd wisten de dames een 1-1 stand tot de tie-break te brengen, waarin helaas Pirates wederom met 2-1 aan het langste eind trok. Volgende week met vernieuwde coaching de hele belangrijke uitwedstrijden bij Ban Topa (Amsterdam).

Honkbal 1 van DVH had na enkele moeizame weekenden, een lichtelijk verzwakt Vatos uit Amsterdam op bezoek, en sloeg met een 16-5 overwinning het boek van mindere prestaties goed dicht. Overig goed nieuws kwam uit de hoek dat de wedstrijd uit bij Ban Topa ongeldig is verklaard, dus de mannen van Coach van Duffelen krijgen daar een kans om ook nog wat recht te zetten. De eerste plek in de competitie is voorlopig weer stevig in handen.

Honkbal 2 had een moeizame uitwedstrijd bij Meteoor (Amsterdam), maar wist wel met 6-10 te winnen en daarmee de eerste plek in handen te houden.

De topsport junioren deelden op bezoek bij Onze Gezellen in Haarlem de punten in aantrekkelijke en spannende partijen. De eerste wedstrijd werd met 3-8 gewonnen, de tweede ging nipt met 12-10 verloren.

Programma komend weekend:

Donderdag :5 juli 19.30 uur, Centrals (De Bilt) – DVH Topsport junioren

Zaterdag 7 juli 14.00 uur,  Ban Topa FS (Amsterdam) – DVH dames softbal 1 (dubbel)

14.00 uur – DVH Honkbal 2 – Thamen (Uithoorn)

14.00 uur, Storks (Den Haag) – DVH heren softbal1 (dubbel)

Zondag 8 juli: 14.00 uur – DVH Topsport junioren – Alcmaria Victrix (Alkmaar) (dubbel)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.