Bijgewerkt: 20 mei 2024

DVH mannen plaatsen zich voor de Holland Series

Nieuws -> Sport

Bron: DVH
20-09-2011

De heren softballer van de Vliegende Hollanders (DVH) hebben zich middels een 5-7 overwinning op Spikes direct geplaatst voor de Holland Series op 1 en 8 oktober 2011. Het was zeker geen eenvoudige zege in een wedstrijd waarin één grote inning van VH beslissend bleek te zijn.

Ook de DVH dames hebben zich een goede uitgangspositie verschaft op weg naar promotie naar de overgangsklasse door in de eerste wedstrijd Hoofddorp met 1-4 te verslaan. De tweede wedstrijd moest op zondag worden ingehaald, maar viel ook toen in het water. De DVH honkballers hebben met een 1-16 overwinning hun promotie naar de derde klas zeker gesteld.

dvh  Amstelveen
(Foto DVH - 2011)

Lloyd at bat


Bij DVH kreeg werper Tony Moyo het vertrouwen om de verdediging te leiden. De Spikes slagploeg bleek opnieuw een zware klus voor de topwerper: 9-4-7- 2ft. In de tweede inning slag Spikes derde honkman Anthony Hooi de bal de hekken uit met korte stop Paz aan boord: 2-0. Meteen in de derde inning kwam DVH langszij toen Arjan Rector en Enio Kwas binnenkwamen na een twee honkslag van Randy Lo-A-Tjong: 2-2.

dvh  Amstelveen
(Foto DVH - 2011)

Randy at bat


In de vijfde inning kreeg Spikes werperrTitus Blom (1-2-8-3ft) het moeilijk toen met twee uit vijf honkslagen plus een veldfout DVH deden uitlopen naar 2-6. In de tweede helft van de vijfde inning kwam Spikes nog onnodig dichtbij door een veldfout en één honkslag: 4-6. Dankzij een veldfout en een driehonkslaf van “Pa’ Statia kon DVH nog een puntje toevoegen: 4-7

Opnieuw kwam Spikes dreigend dichterbij door drie hits, maar met drie slag voor Rene Koelink sloot Tony Moyo de deur voor verder gevaar: 5-7 In de zevende inning kreeg DVH nog wel drie honken bezet, maar de beslissende klap bleef uit. Meest opvallende slagmensen aan DVH zijde waren: “Pa” Statia (1.000) en Enio Kwas en Randy Lo-A-Tjong (.500)

dvh  Amstelveen
(Foto DVH - 2011)

Tony pitching


Door dit resultaat zijn de mannen komend weekeind vrij en kunnen zich voorbereiden op de Holland Series die op zaterdag 1 oktober in Amstelveen om 14:00 gaan beginnen  met een dubbele ontmoeting tussen DVH en de winnaar van Spikes versus Storks.

De eerste wedstrijd van de DVH dames tegen Hoofddorp kon gelukkig nog doorgang vinden. DVH werpster Dana Aldrich kreeg het vertrouwen van coach Ballweber en bleek opnieuw een onoverbrugbare hindernis voor de Hoofddorp slagvrouwen (13 – 0 – 5 - 1 ft) Alleen in de eerste inning brachten twee hits en een veldfout een Hoofddorps punt over de thuisplaat: 1-0. Daarna liet zij de rest van de wedstrijd nog maar vier honkloopsters toe.

Ook de DVH slagploeg had het niet eenvoudig op werpster Joosten van Hoofddorp ( 8- 1- 8 – 2ft). Pas in de zesde inning kwam DVH dankzij twee kostbare veldfouten in combinatie met drie honkslagen weer aan de goede kant van de score: 1-3. In de eerste helft van de zevende inning sloeg Shanna vd Hove, Dorien Bouwman binnen voor een iets ruimere marge: 1-4. Dana Aldrich eindigde de wedstrijd in stijl met drie keer drie slag.

dvh  Amstelveen
(Foto DVH - 2011)

Shanna catching


dvh  Amstelveen
(Foto DVH - 2011)

Dana at bat


Ook op zondag werd niet gespeeld en nu staat Hoofddorp x DVH dame voor dinsdag 20 september 2011 om 20:00 uur op het programma. Nu maar hopen, dat het droog is …..

Ondanks dit ‘gedoe’  kunnen de DVH ‘meiden’ toch al zaterdag 24 september thuis (14:00 uur)  in de dubbel tegen opnieuw Hoofddorp de promotie naar de overgangsklasse binnen proberen te halen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.