Bijgewerkt: 18 mei 2024

DVH honkballers grijpen stevig de koppositie

Nieuws -> Sport

Bron: Robert Smit
04-06-2012

Honkbal- Gepromoveerd naar de 3e klasse, hadden de DVH honkballers tot dit weekend alles gewonnen, maar op de druilerige zondag kwam het eveneens ongeslagen Zuidvogels uit Huizen op bezoek. Het werd een onvervalste thriller, waar zelfs de gestaag vallende regen geen spelbreker werd.

In de eerste inning knalde de bezoekers uit Huizen uit de startblokken, en namen een

0-3 voorsprong, o.a. door een 2-run homerun. DVH liet zich echter niet van de wijs maken, en stelde daar zelf 4 punten in de eerste slagbeurt tegenover door een reeks van honkslagen en goed honklopen. Het leek dus even een puntenfestijn te gaan worden, wat vreemd zou zijn, omdat beide ploegen over uitstekende pitchers beschikken.

Die pitchers kregen na deze start dan ook betere controle over de wedstrijd en stonden weinig honkslagen meer toe aan de tegenstanders. In de 3e en de 4e inning wist Zuidvogels een puntje te scoren, o.a. door weer een homerun, waardoor zij een 5-4 voorsprong namen. DVH had wel een paar keer een veelbelovende start met lopers op de honken, maar verprutste een aantal kansen door onzorgvuldig honklopen.

honkbal Amstelveen
(Foto DVH - 2012)

Honkballers in actie


Zo duurde het helemaal tot de 7e innig voordat DVH de gelijkmaker over de thuisplaat kreeg. Maar in de 8e inning kwam de echte verlossing door middel van een homerun van Bruce Verweij die een 6-5 voorsprong opleverde, die in de laatste inning niet meer weggegeven werd door een sterk pitchende Niels Kropman, die wederom een volledige wedstrijd afleverde. Halverwege de competitie dus een ongeslagen eerste plaats voor de mannen van DVH, terwijl alle concurrenten elkaar onderling nog moeten treffen geeft dat goede vooruitzichten.

Honkbal 2 deed ook goede zaken door gedecideerd met 14-6 van Onze Gezellen uit Haarlem te winnen, waardoor de tweede plek in hun competitie van de Haarlemmers werd overgenomen. De softbal heren boekten in hun eerste thuiswedstrijd een ruime 7-0 zege op Storks uit Den Haag. De bezoekers hadden geen enkele vat op de pitcher van DVH, die maar liefst twintig keer een uit door 3 slag noteerde. De wedstrijd van zondag in Spijkenisse tegen de Spikes werd helaas wederom afgelast vanwege de regen.

De dames softbal moesten op bezoek in Apeldoorn bij het sterk spelende Robur voor hun dubbel wedstrijd en hoewel er verdedigend wederom goede partijen werden neergezet, konden de dames aanvallend te weinig brengen, wat een twee nederlagen opleverde met 7-0 en 2-0. Komende weken hopelijk wel de kans om de hatelijke rode lantaarn aan een ander team over te gaan geven.

De topsport junioren meiden van DVH speelden zondag gehinderd door de regen slechts 1 van de geplande thuiswedstrijden tegen Alcmaria Victrix uit Alkmaar, maar wonnen die wel ruim met 9-0 door goed aanvallend slagwerk gecombineerd met sterke verdediging achter goed pitchen.

Het programma voor het komend weekend:

Zaterdag 9 juni 2012

12.00 uur        Heren Softbal 1 – Adegeest (dubbel)

15.00 uur        DSS (Haarlem) – Dames Softbal 1 (dubbel)

16.00 uur        Ban Topa (Amsterdam) – Honkbal 1

Zondag 10 juni 2012

11.00 uur        Quick Amsterdam – Honkbal 2

14.00 uur        Topsport Junioren – Almere ‘90Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.