Bijgewerkt: 26 mei 2024

DVH honkballers blijven winnen, softballers nog moeizaam

Nieuws -> Sport

Bron: DVH
07-05-2012

Honkbal/Softbal - Honkbal 1 van DVH , De Vliegende Hollanders blijft het voortreffelijk doen als promovendus in de 3e klasse en boekte de vierde zege op rij, door VATOS uit Amsterdam in eigen huis met 6-13 te verslaan. Samen met het eveneens ongeslagen Zuidvogels voeren zij de ranglijst aan.

De dames softbal van DVH-Amstelveen behaalden zaterdag 5 mei 2012 in de thuis dubbel tegen datzelfde Zuidvogels de eerste overwinning in de overgangsklasse. Achter het sterke werpen van Jo Blok wisten de dames een 4-3 voorsprong nipt vast te houden in de laatste inning. De dames waren zo in de wolken, dat ze echter in de tweede wedstrijd even het koppie er niet bij hadden, en binnen 2 innings tegen een 2-7 achterstand aankeken.

softbal Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2012)

Softbal


Er volgde nog een spannende inhaalrace, die echter net te kort kwam, waardoor deze wedstrijd met 7-8 verloren werd. In een druk inhaal programma, moesten de dames zondag naar het sterke Centrals in De Bilt om nog twee wedstrijden te spelen. Verdedigend werd er HEEL sterk gespeeld, aanvallend hadden de dames echter weinig inbreng tegen de goede pitchers van Centrals, wat een 1-0 en een 2-0 verlies opleverde.

De verdedigend landskampioenen heren softbal van DVH kennen nog steeds een moeizame start. Na de eerste verliespartij in Meppel, ging ook de tweede wedstrijd, in Den Haag tegen Storks verloren met 12-6. De mannen werken aan een snelle ommekeer en hopen ook op wat warmere omstandigheden.

Smaakmakers van DVH-Amstelveen blijven dit jaar toch de Topsport junioren meiden, dat thuis ook de Centrals uit De Bilt ontving. De eerste wedstrijd werd met 10-5 sterk gewonnen, de tweede wedstrijd werd in een spannende slotfase helaas met 8-9 uit handen gegeven. Omdat mede-koploper Twins ook een verliespartij moest incasseren, staan de meiden nog steeds gedeeld aan de leiding.

Programma komend weekend:

Zaterdag 12 mei 2012

14.00 uur DVH Dames 1 – Pirates (twee wedstrijden)

Zondag 13 mei 2012

14.30 uur Almere 90 – DVH honkbal 1

13.30 uur Onze Gezellen – DVH Topsport JuniorenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.