Bijgewerkt: 18 mei 2024

DVH heren softbal verstevigt koppositie

Nieuws -> Sport

Bron: DVH
25-06-2012

Softbal - Verdedigend landskampioen heren softbal 1 van DVH kreeg zaterdag 23 juni 2012 concurrent Storks uit Den Haag op bezoek en besliste de wedstrijd in Amstelveens voordeel. Door de 7-3 overwinning staan de mannen van (nieuwe) coach Ames 2 punten los van de Hagenaars.

Andere concurrent Spikes uit Spijkenisse blijft, maar wedstrijden missen door de slechte weersomstandigheden en moet nog heel wat in zien te halen. Ondertussen maken de meeste spelers zich langzaam maar zeker wel op voor het Europees Kampioenschap dat over enkele weken bij DVH gehouden zal worden.

korfbal Amstelveen
(Foto Paul Gabel - 2012)

Marlon 'Sqilacci' Comenencia van Heren Softbal 1 geconcentreerd aan slag


De dames wisten met de verse Amerikaanse inbreng van Dana Aldrich en Jaci Carlsen de eerste wedstrijd in de dubbel bij Zuidvogels (Huizen) in de tweede ‘tie-break’ met 3-5 te winnen. Een goed teken dat de dames nu het erom gaat spannen steeds vaker kansen krijgen om te winnen.

Wel moet nog worden gewerkt aan het uithoudingsvermogen, want de tweede wedstrijd was de koek voor de dames van DVH weer op en werd met 7-0 verloren. Nog 6 wedstrijden voor de dames, voordat de winnaars- en verliezaars poules worden ingedeeld, en daarvan moeten er nog 2 of 3 worden gewonnen om zeker te zijn dat DVH niet als rode lantaarn drager aan het tweede deel van het seizoen begint.

De mannen van honkbal 2 van DVH kregen DSS uit Haarlem op bezoek, en lieten deze bezoekers volkomen kansloos met een 25-1 afstraffing. Vele hoogtepunten voor DVH aanvallend in deze wedstrijd, vooral wederom een ‘grand slam’ (homerun met alle honken bezet) geslagen, dit keer door Matthew Scholten.

Zondag vielen de wedstrijden van Honkbal 1 en de Topsport Junioren meiden letterlijk in het water en zullen opnieuw moeten worden ingepland.

Programma komend weekend:

Zaterdag 30 juni 2012:

11.00 uur – Pirates (Amsterdam) – DVH Softbal dames 1 (dubbele wedstrijd)

14.00 uur – DVH softbal heren 1 – Spikes (Spijkenisse)

Zondag 1 juli 2012:

12.00 uur – Meteoor (Amsterdam) – DVH Honkbal 2

13.30 uur – Onze Gezellen (Haarlem) – DVH Topsport Junioren (dubbele wedstrijd)

14.00 uur – DVH Honkbal 1 – VATOS (Amsterdam)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.