Bijgewerkt: 19 mei 2024

DVH Softbalsters pakken punten

Nieuws -> Sport

Bron: Robert Smit
18-06-2012

Softbal- De dames van DVH-Amstelveen verwelkomden afgelopen weekend de terugkeer van Dana Aldrich die vorig jaar een sterke factor was in het promoveren naar de overgangsklasse. Hoewel de wedstrijd die zij gooide tegen Centrals uit de Bilt nog wel met 3-9 verloren ging, was de impuls goed te voelen in het team toen de tweede wedstrijd met 3-1 gewonnen werd achter het sterke pitchen van Danielle Joosten.

Het was het laatste weekend dat Cheyanna Ohlrich met de dames mee kon doen, zij gaat terug naar de States, maar nam wel afscheid met een daverende homerun. De topsport junioren meiden deden wat we inmiddels van ze gewend zijn, ze zetten Onze Gezellen uit Haarlem twee keer gedecideerd opzij door met 8-4 en 12-5 te winnen, waarbij de meiden liefst 4x een homerun noteerden.

Langkemper Amstelveen
(Foto R. Smit - 2012)

Justin Langkemper slat een grand slam


De mannen van honkbal 1 waren vorig weekend tegen hun eerste nederlaag aangelopen en wilden dat rechtzetten tegen het laaggeklasseerde Vennep Flyers, maar kwamen helaas van een koude kermis thuis. Vooral aanvallend had men met slechts 3 honkslagen weinig te bieden in een 5-8 thuis nederlaag. Gelukkig morsten de directe concurrenten ook punten, dus de eerste plaats is nog niet verloren.

Honkbal 2 deed het in de cruciale uitwedstrijd tegen het ongeslagen Boekaniers uit Amsterdam beter en won met 4-7. Behalve de ijzersterke verdediging, was de ‘Grand Slam’ homerun (bal over het hek geslagen met alle honken bezet) van Justin Langkemper feitelijk al de Knock Out voor de Amsterdammers, die daarna geen moment meer echt in de wedstrijd waren. De kansen op het kampioenschap in de 4e klasse en promotie is daarmee volledig in eigen hand gebleven.

Programma komend weekend: Zaterdag 23 juni 2012

14.00 uur DVH heren softbal 1 – Storks (Den Haag)

14.00 uur DVH honkbal 2 – DSS 3 (Haarlem)

15.00 uur Zuidvogels (Huizen) – DVH Dames softbal 1

Zondag 24 juni

13.00 uur Centrals (de Bilt) – DVH Topsport Junioren softball

14.00 uur Quick (Amsterdam) – DVH Honkbal 1Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.