Bijgewerkt: 18 mei 2024

DVH-Amstelveen heren slaan toe, dames helaas niet

Nieuws -> Sport

Bron: DVH
21-05-2012

Softbal - De verdedigend landskampioenen heren softbal van DVH De Vliegende Hollanders maakten een einde aan een moeizame seizoenstart, door in en tegen Adegeest flink toe te slaan met een 3-17 overwinning. De mannen van nieuwe coach Ames lieten Adegeest geen moment in de wedstrijd komen en bewezen dat naarmate de temperatuur aangenamer wordt, het spel ook beter wordt.

Het gepromoveerde honkbal 1 wist uiterst knap de zesde zege op rij van deze competitie te noteren in Amsterdam tegen OVVO. Een serieuze krachtmeting voor onze heren, maar ze wisten in 5 innings zeer geduldig de goede eerste pitcher van OVVO te frustreren door veel ballen af te dwingen aan slag, en dan op het laatste moment met geniepige honkslagen toe te slaan.

softbal Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2002)

Softbal


Vooral het keihard afstraffen van kleine foutjes aan de zijde van de tegenstander, kwam hard aan. Zelf wist DVH verdedigend indruk te maken achter het sterke werpen van Niels Kropman met verzorgd veldspel en mooie dubbelspelen op de momenten dat OVVO druk probeerde te zetten. Gevolg een mooie 5-10 overwinning en DVH strak bovenaan in de 3e klasse C.

Honkbal 2 wist in de thuiswedstrijd tegen AMVJ-US ook een gedegen 12-5 overwinning te noteren, met een zeer sterk optreden van Tetsuro Nagaki als pitcher. De dames van DVH blijven het helaas moeilijk houden in de overgangsklasse. Ban Topa uit Amsterdam kwam op bezoek, en in de eerste wedstrijd leek het even de kant van DVH op te gaan met een 6-2 voorsprong.

Die werd echter door enkele goede hits van Ban Topa zijde omgebogen in een 6-9 achterstand vlak voor het einde. DVH leefde nog even op en kwam op gelijke hoogte, maar moest in de laatste inning na bijna 3 uur spelen alsnog het hoofd buigen met 9-11. In de tweede wedstrijd draaide Ban Topa direct de duimschroeven aan en had DVH weinig tegenstand meer te bieden, het werd 2-10.

De topsport junioren van DVH gingen op bezoek bij mede-koploper Twins in Oosterhout, en speelden twee fantastische spannende wedstrijden op zeer hoog niveau, maar moesten wel met een 4-2 en een 3-2 nederlaag huiswaarts, waardoor de koppositie nu dus helaas alleen voor Twins is, maar er komen nog kansen voor onze meiden.

Programma volgende weekend:

Zaterdag 26 mei 2012:

14.30 uur Roef! – DVH Dames 1 (dubbel)

14.00 uur DVH Honkbal 2 – Terrasavogels 2Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.