Bijgewerkt: 6 juni 2023

DJ's draaien tegen geweld in Amsterdam Centrum

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
18-12-2009

Politie Amsterdam-Amstelland heeft, in samenwerking met de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld (LSTZG), op zaterdagavond 19 december 2009 een actie tegen geweld georganiseerd. Dj’s WLM en Lindo Duvall van Radio 538 draaien vanaf een politievrachtauto, muziek.

Vinyl Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Platenspeler met een vinyl plaatje


Het geweld in het uitgaansgebied is een bron van aanhoudende zorg. De politie werkt daaraan in samenspraak met programmamanagement Geweld, door inzet van politiemensen die "korte lontjes" vroegtijdig aanspreken, cameratoezicht, preventief fouilleren en het gebruiken van gebiedsverboden.

Omdat problemen geregeld in een café beginnen en dan buiten escaleren, zijn ook horecaondernemers in de binnenstad benaderd. Een groot aantal heeft hun medewerking al toegezegd, evenals het Stadsdeel Centrum en GVB.

Kerstman “Het belangrijkste doel van de actie is het uitgaanspubliek bewust te maken van hun eigen bijdrage aan een leuke stapavond. Wij willen aangeven dat er geen excuses zijn om geweld toe te passen,” aldus Bart Wisbrun, woordvoerder van de LSTZG.

Een promotieteam van de stichting verzorgt tijdens de avond dat het uitgaanspubliek de Kerstman kan knuffelen en samen met de Kerstman lachend op de foto gezet kan worden. Op straat, in de bus, in horecagelegenheden... de Kerstman is overal. Dit in het kader van de gedachte achter de campagne, “Smile! Wat je geeft, krijg je terug!”

Op het Leidseplein kan iedereen voor een camera zijn of haar nieuwjaarswens kenbaar maken. Alle gefilmde wensen en foto’s zijn later te bezichtigen en te downloaden van de website www.moed.nl . De actie start rond 19.30 uur op het Rembrandtplein en eindigt later op de avond op het Leidseplein.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.