Bijgewerkt: 17 juni 2024

DHL Parcel start met bouw van een klimaatneutrale CityHub in Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: DHL Parcel
03-05-2022

Met het slaan van een groene heipaal is de bouw gestart van de klimaatneutrale DHL Parcel CityHub (een persoonlijke pakketpunt) voor Aalsmeer. Het is de 10de van 26 nieuw te bouwen CityHubs in het Nederlandse netwerk van in totaal 140 lokale vestigingen. De lokale hub in Aalsmeer wordt gevestigd aan de Braziliëlaan 22 op bedrijventerrein Green Park Aalsmeer met goede aan- en afvoermogelijkheden via de N201 naar de A9 en tevens makkelijke toegangswegen tot de stad.

De ingebruikname staat gepland voor dit najaar. De CityHub wordt de werkplek van ruim 100 bezorgers die nu vanuit een andere plek in de gemeente werken. Dagelijks zullen ze ruim 90 routes rijden langs huishoudens, winkels en bedrijven in Aalsmeer en Amstelveen tot aan de A10. Dat gebeurt veelal met elektrische bestelauto’s en uiterlijk in 2025 zelfs helemaal uitstootvrij.

Foto Amstelveen
(Foto Diederik van der Laan/DHL - 2022)

Roelof Hofman (COO DHL Parcel Benelux-Chief Operational Officer) slaat met wethouder Wilma Alink de eerste groene paal van de klimaatneutrale DHL CityHub in Aalsmeer


De start van de bouw gebeurde in het bijzijn van Wilma Alink-Scheltema (D66) wethouder Duurzaamheid in de gemeente Aalsmeer: 'Met het slaan van deze paal komt er nieuw leven in dit deel van het bedrijventerrein Green Park Aalsmeer. Aalsmeer heeft een lange historie op het gebied van logistiek met de aanlevering van bloemen aan de veiling. DHL zet deze logistiek nu voort. We verwelkomen DHL graag als lokale werkgever die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft.'

26 nieuw te bouwen DHL CityHubs. De 26 nieuw te bouwen CityHubs maken deel uit van een netwerk van 140 vestigingen. De CityHubs zijn gevestigd aan de rand van stedelijke gebieden, waarmee de 'last mile' op de meest efficiënte en duurzame manier kan worden uitgevoerd. Op een CityHub vertrekken gemiddeld 90 ritten per dag, waarvan 60 overdag en 30 in de avond, met korte routes met 100 tot 200 adressen. Korte routes stellen in staat snel te verduurzamen omdat ze met elektrische bestelauto's, cargo-fietsen of andere kleine voertuigen uitgevoerd kunnen worden. Alle nieuwbouw – ook deze CityHub in Aalsmeer - vindt plaats volgens de hoogste duurzaamheidsnormen van BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). De gebouwen zijn gasloos, voorzien van zonnepanelen en er wordt gereden met een volledig elektrische vloot. Deze investering maakt deel uit van een uitgebreid programma van 350 miljoen euro.  

De 26 nieuw te bouwen CityHubs komen in de volgende plaatsen: Aalsmeer, Almelo, Almere, Amsterdam-West, Amsterdam-Oost, Apeldoorn, Breda, Den Haag, Ede, Emmen, Sittard-Geleen, Gouda/Waddinxveen, Groningen, Haarlem, Helmond, Hendrik Ido Ambacht, Hoofddorp, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaandam, en Zoetermeer.DHL is een Duits logistiek bedrijf dat koeriers-, pakket- en exprespostdiensten levert en een divisie is van het Duitse logistieke bedrijf Deutsche Post. De bedrijfsgroep bezorgt meer dan 1,6 miljard pakketten per jaar. DHL Express is marktleider voor pakketdiensten in Europa en de belangrijkste koeriers- en pakketdienst van Duitsland.

DHL zijn de initialen van de drie oprichters (Adrian Dalsey, Larry Hillblom en Robert Lynn), die in 1969 het bedrijf DHL hebben opgericht. Wereldwijd is DHL de leider voor internationale expreslevering (over land, in de lucht en over de oceaan). Men begon met het bezorgen van documenten (van San Francisco naar Honolulu) en het belangrijkste voordeel was dat de douaneformaliteiten werden afgehandeld voordat het schip de haven bereikte. Het DHL-netwerk bleef groeien en tegenwoordig heeft men wereldwijd bijna 300.000 mensen in dienst, heeft het 250 vliegtuigen en meer dan 75.000 voertuigen tot de beschikking. In Nederland is de Deutsche Post DHL de eigenaar van DHL.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.