Bijgewerkt: 22 september 2023

D66 vragen over de huuropzegging winkels in Stadshart

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
27-06-2010

Betreft:  schriftelijke vragen ex. art 33 betreffende huuropzeggingen in het Stadshart

Aan het college van B en W van de gemeente Amstelveen

Inleiding

De afgelopen tijd verschijnen er in de Amstelveense media berichten, dat de eigenaar van het Stadshart, Unibail-Rodamco, eenzijdig de huur van winkels heeft opgezegd, omdat zij niet zouden passen in het trendy en luxe karakter van het winkelcentrum. Het zou dan gaan om horecabedrijven, modezaken en winkels met huishoudelijke apparatuur, vaak jarenlang met hart en ziel geëxploiteerd door Amstelveense ondernemers.

De fractie van D66 maakt zich zorgen over het verdwijnen van deze winkels. D66 is van mening, dat het aanbod van de winkels in het Amstelveense Stadshart divers moet zijn. Naast trendy zaken moeten er ook winkels zijn met een aanbod van goedkopere goederen.

Het Stadshart moet niet alleen gericht zijn op de verkoop van mode, maar ook op de verkoop van zaken voor alledaagse dag. Bovendien is voor een bruisend Stadshart een bloeiende horeca noodzakelijk.

Binnenhof  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

'Stadshart 10 jaar feest' in het Binnenhof in oktober 2008


Daarom wil ik u, namens de fractie van D66, de volgende vragen stellen:

1.         In hoeverre is het waar, dat Unibail-Rodamco, eenzijdig de huur van winkels heeft opgezegd, omdat zij niet zouden passen in het trendy en luxe karakter van het winkelcentrum?

2.         In hoeverre bent u het met D66 eens, dat het winkelaanbod in het Stadshart divers moet zijn?

3.         In hoeverre bent u bereid in gesprek te gaan met Unibail-Rodamco, om het vertrek van deze winkels te voorkomen?

4.         Welke andere mogelijkheden ziet u, om een divers winkelaanbod in het Amstelveense Stadshart te creëren?

5.         In hoeverre vindt u het beleid van Unibail-Rodamco passen in de gemeentelijke city-marketing, waar jaarlijks een groot bedrag voor uitgegeven wordt?

Met vriendelijke groet, namens de fractie van D66, Catharina de Leur, fractievoorzitterAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.