Bijgewerkt: 2 maart 2024

D66 maakt grote zorgen over aantal auto-inbraken in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
11-12-2017

D66-Amstelveen heeft grote zorgen over het forse aantal auto-inbraken in Amstelveen de afgelopen tijd. Diverse lokale media en inwoners hebben de afgelopen weken bericht over diefstallen uit, of van voertuigen in de stad. D66 wil meer inzet van politie, gemeentelijke handhavers en preventiemiddelen om de dieven te stoppen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Harmen van der Steenhoven raadslid van D66-Amstelveen tijdens de commissievergadering Algemeen Bestuur en Middelen op 19 oktober 2017


Meer politiecapaciteit. D66-Amstelveen heeft een flink aantal signalen ontvangen uit onder meer de wijken Westwijk en Elsrijk van meerdere auto-inbraken in één nacht. De partij vreest echter voor een gemeentebreed probleem. D66-raadslid Harmen van der Steenhoven: 'Blijkbaar is Amstelveen de laatste tijd populair onder autodieven. Wij willen daarom in ieder geval op korte termijn meer politiecapaciteit voor de bestrijding hiervan vrijmaken. Zeker in de nacht- en avonduren'. D66 heeft het college van B en W gevraagd om het gebrek aan preventiecapaciteit zo nodig op te lossen door de inzet van gemeentelijke handhavers, of burgerwachten. De verhoogde capaciteit kan ook helpen bij de bestrijding van het grote aantal woning- en winkelinbraken in Amstelveen. Dit is ook al tijden een groot probleem volgens D66.

Foto Amstelveen
(Bron Facebook - 2017)

In de nacht van woensdag 13 en donderdag 14 september 2017 hebben er 4 auto inbraken plaatsgevonden in Westwijk. De inbraken hebben plaatsgevonden op de Drakensteyn, Westhove en Cannenburgh en Sterkenburgh. Het betrof alle keren BMW's. De airbags en navigatiesystemen zijn gestolen


Meer preventiemiddelen. D66-Amstelveen wil, dat het college van B en W gaat onderzoeken, of er ook andere manieren zijn, zoals preventiemiddelen of voorlichtingscampagnes, om auto-inbraken te voorkomen. Van der Steenhoven: 'De gemeente Amstelveen moet er alles aan doen om inwoners het gevoel te geven, dat ze veilig door hun wijk kunnen ‘s avonds. Wij maken daarom graag geld vrij voor de inzet van meer preventiecapaciteit en middelen om meer auto-inbraken te voorkomen.' D66 heeft het college ook verzocht in gesprek te gaan met autofabrikanten en autodealers om te kijken, of andere (generieke) oplossingen misschien mogelijkheden bieden. Het college van B en W heeft acht weken de tijd om op de vragen van D66 te reageren. D66 hoopt, dat gezien de urgentie, het college van B en W hier echter al sneller op terugkomt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.