Bijgewerkt: 23 oktober 2021

D66- en CDA-Amstelveen willen parkeeroverlast forenzen verminderen

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA- en D66-Amstelveen
02-12-2013

De fracties van D66 en CDA in Amstelveense gemeenteraad willen, dat er een oplossing komt voor de parkeerproblemen rondom de Beneluxbaan in Amstelveen. Volgens de partijen kunnen bewoners aan de randen van de aangrenzende woonwijken hun auto’s niet kwijt, omdat forenzen in Amstelveen hun auto naast de tramhaltes parkeren en vervolgens op de sneltram naar Amsterdam stappen.

D66 en CDA denken ,dat door de realisatie van een laagdrempelige langparkeervoorziening deze zogenoemde ‘tramforenzen’ overtuigd kunnen worden om niet in de woonwijk te gaan staan.

Geen vergunningen

Ruim een jaar geleden werd in Randwijck, de meest noordelijke wijk van Amstelveen, een enquête onder bewoners georganiseerd om de behoefte naar vergunninghoudersparkeren te peilen. CDA-fractievoorzitter Ben Jonker: ‘Meer dan 65% van de bewoners van Randwijck bleek tegen de komst van betaald parkeren in de wijk. De nadelen, namelijk betalen voor een vergunning, wegen voor de meeste mensen in het centrale deel van de wijk gewoon niet op tegen de voordelen (geen parkeerdrukte).


Grotere kaart weergeven De Bos en Vaartlaan naast de Beneluxbaan is ook een straat in Amstelveen, waar de tramforenzen graag parkeren

Het is dus logisch, dat een ruime meerderheid tegen het voorstel was.’ CDA en D66 stellen om die reden dan ook voor te kijken naar de mogelijkheden om de aard van de problematiek op te lossen. D66 en CDA denken de problemen in de wijken voornamelijk te kunnen verminderen als langparkeerders buiten de woonwijk, maar wel dicht bij de halte hun auto kwijt kunnen.

D66-raadslid Hendriksen: ‘Er staan naast de Beneluxbaan tientallen kantoren leeg. Wat ons betreft moet het prima mogelijk zijn één van die kantoren, of de er bijbehorende parkeervoorzieningen om te toveren tot een parkeermogelijkheid.’ Voor CDA en D66 is het naast de mogelijkheid een van een leegstaand kantoor te bekijken voornamelijk ook zaak  de communicatie met de parkeerders te verbeteren.

De prijs van de parkeervoorziening mag niet afschrikken en de parkeervoorziening dient op steenworp afstand van een tramhalte te worden gerealiseerd. Via een motie in de gemeenteraad van 11 december 2013 zullen de beide partijen het college oproepen de realisatie van een langparkeervoorziening te onderzoeken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.