Bijgewerkt: 22 juli 2024

D66, PvdA en VVD-Amstelveen willen fietsendiefstal beter bestrijden

Nieuws -> Politiek

Bron: D66- PvdA- en VVD-Amstelveen/Politie Amstelveen
26-05-2023

De Amstelveense fracties van D66, PvdA en VVD willen dat fietsendiefstal meer bestreden gaat worden. Jaarlijks worden er 500.000 fietsen gestolen in Nederland. Ook in Amstelveen worden er regelmatig fietsen en e-bikes gestolen.

Fietsendiefstal. De fiets en de e-bike zullen in de toekomst steeds belangrijker worden, het is daarom belangrijk dat bewoners veilig hun fiets en e-bike kunnen stallen, aldus D66 raadslid Youssef Ben Idder.

Deze diefstallen vinden onder andere plaats bij OV halten. Veel mensen pakken de fiets om naar de dichtbij zijnde halte te fietsen en vandaaruit de bus of tram te kunnen nemen. D66 raadslid Youssef Ben Idder, PvdA raadslid Arnout van den Bosch, VVD raadslid Menno van Leeuwen zullen schriftelijke vragen gaan stellen aan het college van burgemeesters en wethouders welke maatregelen zijn getroffen en welke maatregelen genomen zullen worden om het aantal fietsdiefstallen te doen dalen.

Foto Amstelveen
(Foto D66-Amstelveen - 2023)

Youssef Ben Idder, Menno van Leeuwen en Arnout van den Bosch bij een ondergrondse fietsenstalling

De motie Bewaakte fietsenstalling Amsteltram van PvdA, VVD, D66 en CDA over dit onderwerp is twee jaar geleden unaniem aangenomen. In die motie werd opgeroepen om meer te in investeren in bewaakte fietsenstallingen rondom ov halten van de Amsteltram

Infrastructuur. 'Binnen de Vervoerregio Amsterdam worden de komende jaren 175.000 woningen gebouwd en naast de overige vervoermiddelen wordt sterk ingezet op de fiets en dan met name op de e-bike. Deze fietsen zijn duurder dan gewone fietsen en gewild bij het dieven-gilde. Wij moeten als raad onze verantwoordelijkheid pakken om fietsendiefstal tegen te gaan' - aldus VVD raadslid Menno van Leeuwen.

Ook de PvdA vindt het tegengaan van fietsendiefstal belangrijk. PvdA raadslid Arnout van den Bosch: 'De wegen in en om Amstelveen lopen vast door het toenemende autoverkeer. Het is daarom belangrijk om duurzame alternatieven te bieden. Een combinatie van fiets en OV kan aantrekkelijk zijn, maar dan moeten mensen niet bang hoeven zijn voor fietsendiefstal. Tijd om daar wat aan te doen!'

Foto Amstelveen
(Foto Politie Basisteam Amstelveen - 2023)

Politie Basisteam Amstelveen heeft deze waarschijnlijk gestolen fatbikes aangetroffen

Politie Basisteam Amstelveen meldt het Facebook: [Fietsen aangetroffen, vermoedelijk van diefstal afkomstig -> Is dit jouw gestolen fiets?] Vanmiddag (25 mei 2023) zijn door collega’s van ons basisteam deze fietsen aangetroffen in Amstelveen. We denken dat deze fietsen eerder gestolen zijn. Mocht jij jouw fiets herkennen, en heb jij nog niks uitgekeerd gekregen van de verzekering? Kom dan naar ons politiebureau aan de Gerard Doulaan 2 in Amstelveen. Dit is mogelijk tot donderdag 22 juni 2023. Neem je aangifte en bijbehorende sleutels mee. Wij doen dan onderzoek en controleren of dit inderdaad jouw fiets is. Deze zaak heeft registratienummer: 2023115830.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.