Bijgewerkt: 21 juli 2024

D66-Amstelveen wil snel actieplan tegen inbraken

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
17-09-2014

De fractie van D66-Amstelveen wil, dat het college van B en W nog voor de komende winter met een actieplan komt om woninginbraken in Amstelveen te bestrijden. Traditioneel slaan dieven tijdens donkere dagen meer toe. Om deze reden willen de democraten nog voor de winter weten hoe het college het aantal inbraken denkt terug te dringen. Het actieplan is gekoppeld aan een voorstel van D66 en VVD uit eind 2013 om jaarlijks € 100.000,- extra vrij te maken om het aantal inbraken in Amstelveen terug te dringen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Harmen van der Steenhoven, raadslid van D66-Amstelveen


In de gemeenteraadsvergaderingen van vorig jaar op 6 november 2013 stemde de voltallige raad (met uitzondering van de SP) voor een voorstel om € 100.000,- euro jaarlijks meer vrij te maken voor de bestrijding van woninginbraken. Het geld zou volgens de indieners gebruikt moeten worden om huizen beter te beschermen tegen inbraken. D66 denkt nog steeds, dat het collectief aanbrengen van bijvoorbeeld raamhefboompjes en anti-inbraakstrips het inbrekers in ieder geval flink kan bemoeilijken.

D66-vicefractievoorzitter Harmen van der Steenhoven: ‘Ook dit jaar zijn er weer tientallen Amstelveense huishoudens belaagd door inbrekers. Dit moet koste wat het kost worden tegengegaan. Daarom willen we nu graag vóór de winter nog een actieplan.’ D66 zal tijdens de aankomende commissievergadering Algemeen, Bestuur en Middelen van 18 september 2014 vragen over het actieplan tegen woninginbraken gaan stellen. De eerste prioriteit ligt wat D66 betreft bij investeringen in de weerbaarheid van Amstelveense huizen. Tegelijkertijd hopen de democraten, dat het college ook werk gaat maken van het verbeteren van de zichtbaarheid van de wijkagent en ruimte gaat geven aan digitale initiatieven.

Deze initiatieven kunnen inwoners informeren wanneer ze extra goed moeten opletten, bijvoorbeeld ten tijden van een zogeheten inbraakgolf. D66-woordvoerder Veiligheid van der Steenhoven: ‘Onze nieuwe coalitie met VVD, BBA en PvdA heeft de heldere ambitie uitgesproken voor een veiliger Amstelveen te willen gaan de komende jaren. Een ambitieus jaarlijks actieplan tegen inbraken is daarvoor een stap in de goede richting’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.