Bijgewerkt: 28 september 2022

D66-Amstelveen stelt vragen over het Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
26-10-2018

De fractie van D66-Amstelveen wil dat het college van B en W met Ziekenhuis Amstelland in gesprek gaat om inzicht te krijgen in de financiële positie van het ziekenhuis. Dit blijkt uit schriftelijke vragen die D66 aan het college van B en W heeft gesteld. Aanleiding voor de vragen is een rapport van accountantsorganisatie BDO over de financiële positie van ziekenhuizen in Nederland.

Elk jaar analyseert BDO de jaarrekeningen van de 66 algemene ziekenhuizen in Nederland en beoordeelt aan de hand daarvan in hoeverre de ziekenhuizen financieel gezond zijn. Ook dit jaar heeft BDO deze analyse – ook wel ‘stresstest’ genoemd- uitgevoerd. Hieruit blijkt dat Ziekenhuis Amstelland onderaan de ranglijst staat. Dit komt vooral omdat het ziekenhuis niet in staat was om tijdig haar jaarrekening te deponeren zodat het in de analyse van BDO meegenomen kon worden. In een eigen statement, geeft het ziekenhuis aan dat er geen reden is voor paniek. Goede ziekenhuiszorg blijft gegarandeerd.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Saloua Chaara raadslid van D66-Amstelveen


Het ziekenhuis verklaart: 'Van een dreigend faillissement is geen sprake. We hebben goede afspraken gemaakt voor de komende jaren met de bank en de zorgverzekeraars.' Saloua Chaara, D66-Amstelveen woordvoerder gezondheid: 'Dit stelt gerust. We zijn blij te lezen dat het ziekenhuis naar eigen zeggen goede afspraken maakt met de bank en de zorgverzekeraar. We willen wel graag weten wat er nu aan de hand is en hoe het nu verder gaat met de ziekenhuiszorg in Amstelveen.' Hoewel het college van B en W geen formele zeggenschap heeft over de wijze, waarop Ziekenhuis Amstelland de ziekenhuiszorg organiseert, wil de D66 fractie dat het college hierover met het ziekenhuis in gesprek gaat.

Volgens D66 vervult het ziekenhuis een belangrijke maatschappelijke functie binnen Amstelveen. Daarnaast is Ziekenhuis Amstelland ook een grote bron van werkgelegenheid. In 2017 had het Ziekenhuis 88 medisch specialisten en ruim 800 medewerkers in dienst.  Lees ook het rapport van BDO: Benchmark Ziekenhuizen 2018: zorginfarct dreigtAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.