Bijgewerkt: 22 september 2023

D66-Amstelveen presenteerde haar kandidatenlijst verkiezingen

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
17-01-2018

D66-Amstelveen heeft op zaterdag 13 januari 2018 haar verkiezingsprogramma en haar kandidaten gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen. Al eerder werd bekend, dat lijsttrekker Maaike Veeningen opnieuw de kar zal gaan trekken. D66 is de enige partij die een vrouw als lijsttrekker naar voren schuift. Veeningen is in het huidige college wethouder van onder meer Onderwijs, Economische Zaken en Cultuur. Lijstrekker Veeningen: 'D66 presenteert een lijst met veel kennis en ervaring én nieuw elan. Wij gaan de komende maanden volop campagne voeren om de kiezer te overtuigen op ons te stemmen en D66 de grootste partij van Amstelveen te maken.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De leden van de D66-Amstelveen fractie in het Museum Jan van der Togt op 13 januari 2018


Op plek 2 staat Harmen van der Steenhoven, ondernemer en woordvoerder Financiën en Veiligheid van de fractie. Op plaats 3 staat Floortje Gordon. Zij is werkzaam als manager bij Atos Consulting en in de gemeenteraad woordvoerder voor Wonen, Schiphol en Groen. Op plek 4 staat fractievoorzitter Frank Berkhout, afdelingshoofd bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Tawros Aslanjan, horeca-ondernemer in Amsterdam en woordvoerder Economische Zaken staat op plaats 5.

Op plaats 6 tot en met 10 staan achtereenvolgens Anne-Mieke van der Vet, Robert Zuidbroek, Edwin van der Waal, Stephanie Schilder en Saloua Chaara. Van der Vet is woordvoerder voor Zorg en Onderwijs en was in het verleden onder andere docent en decaan op een ROC. Zuidbroek werkt voor het landelijk bureau van D66 als verenigingsjurist en privacy officer en is woordvoerder Sport en Cultuur. Van der Waal is bouwkundig ingenieur vastgoed en woordvoerder op het gebied van Mobiliteit, Duurzaamheid en Afvalbeheer. Nieuwkomer Stephanie Schilder werkt als juridisch medewerker en woont op studentencampus Uilenstede. Saloua Chaara is programmamanager sociaal domein in de regio Gooi en Vechtstreek.

Foto Amstelveen
(Bron D66-Amstelveen - 2018)

Vlnr: Edwin van der Waal, Harmen van der Steenhoven, Frank Berkhout, Robert Zuidbroek, Saloua Chaara, Shivan Bhoendie, Paul van Roermund, Stephanie Schilder, Youssef Ben Idder. Voor (vlnr): Anne-Mieke van der Vet, Tawros Aslanjan, Floortje Gordon, Kavita Huizing


Op plaats 11 tot en met 15 staan burgerraadsleden Youssef Ben Idder, implementatiemanager bij ING en Paul van Roermund, adviseur zorginkoop; Kavita Huizing, strategy consultant bij Proof; Sonja Robben, Directeur stichting IPSO; en Shivan Bhoendie, investmentbanker. Huidig raadslid Paul Meinhart is op eigen verzoek op een lagere plaats gezet, omdat hij een andere rol binnen de partij ambieert. Lees ook: D66-Amstelveen verkiezingsprogramma 2018-2020 (pdf 50 pagina’s)

De volledige lijst van D66 ziet er als volgt uit: Maaike Veeningen, Harmen van der Steenhoven, Floortje Gordon, Frank Berkhout, Tawros Aslanjan, Anne-Mieke van der Vet, Robert Zuidbroek, Edwin van der Waal, Stephanie Schilder, Saloua Chaara, Youssef Ben Idder, Paul van Roermund, Kavita Huizing, Sonja Robben, Shivan Bhoendie, Paul Meinhardt, Lex Hendriksen, Sanne van Kamp, Mirjam van der Heijden, Piet Bresser, Guus Lindeman, Aalt Swiebel, Cecile Wijnen, Robert Kleipool, Diego Tolen, Tijmen van der Knaap, Klaas van Gelder, Nico van Ginkel, Catharina de Leur en Rien Alink.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.