Bijgewerkt: 16 oktober 2021

D66-Amstelveen geeft een groot compliment aan de Amstelveense leraren

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
05-10-2021

Elk jaar staat D66-Amstelveen stil bij het belang van leraren voor de toekomst van de Amstelveense jeugd. De partij doet dit in het kader van de dag van de leraar. Dit jaar gingen de democraten op bezoek bij basisschool Het Palet-Zuid. Daarnaast plaatsten zij een paginagroot dankwoord in het Amstelveens Nieuwsblad, voor leraren die in Amstelveen lesgeven.

Leraren maken het onderwijs. Op 5 oktober 2021 is het de dag van de leraar. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij het belang van onder1wijs en de essentiële rol die leraren hierin spelen. Voor D66 Amstelveen is de dag van de leraar een belangrijke dag. 'Op deze dag vieren wij de kracht van het onderwijs en staan we stil bij hoe belangrijk leraren zijn voor een vrije samenleving waarin iedereen tot zijn recht komt. Want uiteindelijk zijn het leraren die elke dag hun best doen om kinderen de beste versie van zichzelf te laten zijn. Deze helden verdienen ons grootste respect' - aldus Saloua Chaara, gemeenteraadslid en onderwijswoordvoerder voor D66-Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto D66-Amstelveen - 2021)

Het personeel van basisschool Het Palet-Zuid met de leden van de D66-Amstelveen fractie in het trappenhuis van de school


Het Palet-Zuid: een kleine school met groots onderwijs. Dit jaar gingen de leden van de fractie D66 langs bij basisschool Het Palet-Zuid. De partij verraste de leraren met een taart en bedankte hen voor hun tomeloze inzet. Voor D66 is het Palet hét voorbeeld van een kleine school met groots onderwijs. Raadslid Robert Zuidbroek: 'Het is mooi om te zien hoe deze school werkt aan onderwijsvernieuwing en hard haar best doet om alle kinderen gelijke kansen te geven om deel te nemen aan kunst, cultuur, muziek én sport. Dit doet Het Palet-Zuid door activiteiten hiervoor op school te organiseren, waardoor alle kinderen mee kunnen doen. Ook kinderen die dit niet vanzelfsprekend van huis uit meekrijgen.'  D66’er Youssef ben Idder vult aan: 'Daarnaast heeft de school een eigen bibliotheek, een mooie aanpak om taalachterstanden aan te pakken én een stevig anti-pest beleid. We zijn er als D66 erg trots op!'

Onze juffen en meesters verdienen een pluim! Naast mooie gesprekken met leraren, hebben de D66’ers met veel leerlingen gesproken. Zij vonden dat hun juffen en meesters de pluim van D66 dubbel en dwars hebben verdiend. De leerlingen uit groep 7 wilden met name uitgebreid over de politiek in gesprek. Zij wilden alles weten over hoe de politiek werkt en wat gemeenteraadsleden nu doen. Omdat de leerlingen zó veel vragen hadden en veel met D66 wilden delen, komt er binnenkort een langer gesprek met een gastles. Dit levert ongetwijfeld nog mooie ideeën op!

Lerarendag is een speciale dag voor de waardering van leraren, en kan vieringen omvatten om hen te eren voor hun speciale bijdragen in een bepaald vakgebied, of de gemeenschap in het algemeen. Het idee om de Dag van de Leraar te vieren ontstond in vele landen tijdens de 19de eeuw; in de meeste gevallen viert men een lokale opvoeder of een belangrijke mijlpaal in het onderwijs. Dit is de voornaamste reden, waarom landen deze dag op verschillende data vieren, in tegenstelling tot veel andere internationale dagen. Veel landen vieren hun Dag van de Leraar op 5 oktober, samen met de Wereldlerarendag, die in 1994 door de UNESCO werd ingesteld.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.