Bijgewerkt: 2 oktober 2022

Cursus 'Levensboek' leren schrijven in de Paaskerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
08-04-2013

Altijd al je levensverhaal van jezelf, of van een ander willen opschrijven? Maar hoe doe je zo iets? Hoe begin je en wat is een goede opzet? Schrijven vraagt voorbereiding en deskundigheid.

Op donderdag 18 april 2013 organiseert de Diaconie van de Protestantse Wijkgemeente Amstelveen-Zuid een cursus levensboek schrijven in de Paaskerk Amstelveen, Augustinuspark 1.

De cursus is van 10.00 uur tot 17.00 uur en wordt gegeven door Joke Veldkamp. Zij is werkzaam bij PEP in den Haag en gespecialiseerd in het maken van levensboeken. Er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen is welkom. De  deelnemers wordt wel gevraagd de verworven kennis ook in te zetten voor anderen. 

levensboek Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Het schrijven van een levensboek is vaak een goede aanleiding om terug te blikken op uw, of iemand anders, leven


Levensboeken hebben heel veel verschillende functies. Voor de verteller die terug kijkt, voor familie en vrienden, voor eventuele nabestaanden en kinderen. Gedurende een aantal bezoeken vertel je, wat je kwijt wilt over je leven aan iemand die dat opschrijft. Samen leg je het vast in een levensboek, geprint en al, eventueel met foto’s er bij. Een CV, maar dan wat uitgebreider, een balans opmaken soms ook. Een lach en een traan, naar gelang de verteller het vast wil leggen.

Voor een nog te starten project zoeken wij goede schrijvers die straks naar vertellers willen gaan. Gedurende drie maanden ongeveer één gesprek per 14 dagen. Dat kan van jong naar oud en oud naar jong.  Het is de bedoeling dat we samen terugzien, vertellen en verhalen.

Donderdag 18 april 2013, 10.00 uur Paaskerk Amstelveen. Aanmelding voor de trainingsdag is vereist. Aanmelden kan bij Cor Schaap, telefoon (020) 4539670 of e-mail jcschaap@euronet.nl. Adres: Paaskerk Amstelveen Augustinuspark 1 1185 CN AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.