Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Cursus 'In Balans' in Buurthuis Alleman

Nieuws -> Gezondheid

Bron: GGD-Amsterdam / Fysiotherapiepraktijk Dekker
28-02-2011

Donderdag 3 maart 2011 om 13.00 uur vindt er een gratis informatiebijeenkomst plaats over de cursus 'In Balans' in Buurthuis Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, Amstelveen.

De cursus start op 7 maart en is bedoeld voor ouderen, die moeite hebben met lopen en met hun evenwicht. In de cursus wordt informatie gegeven over de oorzaken van verminderd evenwicht en het voorkomen van vallen. Daarnaast worden testen en praktische oefeningen gedaan.

Tijdens de gratis informatiebijeenkomst kunnen de ouderen zich aanmelden voor de cursus en kennis maken met de docent. De cursus wordt georganiseerd door het WWZ-team (Wonen Welzijn Zorg), Bankras/Kostverloren, Fysiotherapiepraktijk Dekker en GGD Amsterdam.

Foto Amstelveen
(Bron Fysiotherapiepraktijk Dekker - 2011)

In Balans


De cursus

De cursus bestaat uit twee delen: voorlichtingen en een serie beweeglessen.

De voorlichtingen bestaan uit drie bijeenkomsten van 2 uur. U krijgt informatie en doet oefeningen. U krijgt een cursusboek, waarin u de informatie nog eens kunt nalezen en waarin de oefeningen met foto’s beschreven staan. Na de voorlichtingen starten de beweeglessen.

De beweeglessen van 1 uur volgt u gedurende 16 weken op maandag en donderdag. U doet oefeningen voor balans en ontspanning, oefeningen voor voeten, enkels en benen. U oefent ook hoe u kunt opstaan uit uw stoel, bed of van de grond. U krijgt tips bij het lopen en het gebruik van een stok, of rollator.

Kosten

Informatiebijeenkomst : gratis. Voorlichtingen: 15 euro (inclusief cursusboek)

Beweeglessen: 45 euro. U betaalt per cursus deel. Als u aanvullend verzekerd bent, krijgt u bij de meeste verzekeringen het cursusgeld geheel, of gedeeltelijk vergoed. Hiervoor krijgt u na afloop van de cursus een formulier.

Waar en wanneer?

De cursus wordt gegeven in Buurthuis Alleman. Informatiebijeenkomst; op 3 maart 2011 van 13.00 tot 14.30 uur. Voorlichtingen; donderdag 10, 17 en 31 maart van 13.00 tot 15.00 uur 

Beweeglessen; maandag en donderdag vanaf 4 april t/m 21 juli (niet op feestdagen) van 13.00 tot 14.00 uur. 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden tijdens de voorlichtingsbijeenkomst en telefonisch bij Fysiotherapiepraktijk Dekker, 020-6418641Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.