Bijgewerkt: 18 mei 2024

Cruciaal duel dames van Martinus

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
04-01-2007

VOLLEYBAL

De dames van Dela/Martinus bereiden zich voor het cruciale duel met Voléro Zürich op woensdag 10 januari 2007 in de Emergohal Amstelveen. Martinus moet deze wedstrijd winnen om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Indesit European Champions League.

Martinus Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De dames van Martinus in actie in januari 2006


Gevreesd wordt vooral de 1,92 meter lange Belgische Virginie de Carne, eens van de beste aanvalsters ter wereld. Met een sprongbereik van 3,20 meter is zijn bijna niet te blokkeren. In ieder geval is zij met een geschat salaris van 400.000 euro per seizoen een van de best betaalde speelsters ter wereld.

Voorts beschikt Zürich over drie speelsters, die in Japan in november nog uitkwamen in de eindronde van het toernooi om het wereldkampioenschap, de Amerikaanse Robyn Ah Mow-Santos, de Kazakse Yelena Pavlova en Natasja Krasmanovic uit Azerbeidjaan.

Zürich heeft een partnerschap met de befaamde Russische volleybalschool Uralochka Sverdlovsk van de beroemde trainer Nicolai Karpol. Dat partnerschap moet Zürich een vaste plaats geven in de Europese top. Overigens trekt de wedstrijd tussen Martinus en Zürich veel internationale belangstelling. Uit België komt een afvaardiging van de Virginie de Carne - fanclub en uit Bologna wordt een grote delegatie verwacht van hoofdsponsor Indesit.

Aanvang: 19.30 uur


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.