Bijgewerkt: 4 juni 2023

Criminaliteit winkelcentrum Kudelstaart aangepakt

Nieuws -> Politie

Bron: Gemeente Aalsmeer
26-02-2006

Dinsdag 21 februari 2006 hebben de gemeente Aalsmeer, de regiopolitie, projectontwikkelaar BMB Utrecht B.V., de winkeliersvereniging Kudelstaart en de bewoners een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Namens de gemeente was de burgemeester aanwezig om de overeenkomst te ondertekenen. De betrokken partijen gaan de criminaliteit in het winkelcentrum in Kudelstaart samen aanpakken. Het doel: een veiliger winkelcentrum voor ondernemers en hun personeel, bezoekers en bewoners.

Halverwege 2005 is Aalsmeer opgeschrikt door criminaliteit in het winkelcentrum Kudelstaart. Bedrijfsinbraken, winkeldiefstaf, rondhangende jeugd en vandalisme zorgden voor een gevoel van onveiligheid bij winkeliers, winkelend publiek en bewoners. Het aanzien van het winkelcentrum werd hierdoor ernstig verstoord.

De winkeliers hebben toen het initiatief genomen en aangedrongen op een gezamenlijke aanpak van de problemen. Zij zochten contact met de politie, de gemeente en bewoners. Voor het bestrijden van criminaliteit en onveiligheid is één ding namelijk van bijzonder belang en dat is samenwerken.

Samenwerking is dan ook het belangrijkste onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst die op dinsdag 21 februari is ondertekend. Het doel is de criminaliteit in het Winkelcentrum Kudelstaart terug te dringen en dit gebied veiliger te maken voor onder andere het winkelend publiek, de ondernemers en hun medewerkers.

Afspraken over deze maatregelen zijn in de overeenkomst opgenomen. De partners in veiligheid zijn: de regiopolitie, de gemeente Aalsmeer, projectontwikkelaar BMB Utrecht B.V., de winkeliersvereniging Kudelstaart en bewoners uit de omgeving.

Concrete maatregelen

Één van de mogelijke maatregelen om het probleem aan te pakken is de inhuur van een particulier beveiligingsbedrijf. Deze mensen gaan niet de politie vervangen, maar kunnen wel extra ogen en oren vormen voor de politie door te signaleren en verantwoordelijke instanties te waarschuwen. Deze aanpak is door de gemeente Amstelveen ook toegepast en is zeer goed bevallen.

De gemeente heeft al verschillende stappen ondernomen om de criminaliteit in Kudelstaart terug te dringen. Vorig jaar al heeft de gemeente de uren van de jongerenwerker verdubbeld. Daarnaast zal bij de ontwikkeling van het tennispark Kudelstaart een skatebaan voor jongeren gebouwd worden.

Bij deze skatevoorziening wordt ook een ontmoetingsplek voor jongeren gerealiseerd. Als laatste heeft de gemeente onlangs besloten om een ‘jongerenbus’ aan te schaffen. Deze bus kan gezien worden als een mobiele ontmoetingsplaats voor jongeren. Op deze bus zit een professionele jongerenwerker.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.