Bijgewerkt: 5 maart 2024

Creatie in vrije hand op Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
29-07-2012

Schilderes Ria Rugge en keramiste Marja van Bezu exposeren, van 2 augustus t/m 19 augustus 2012 op Wester-Amstel

Geïnspireerd door haar reizen en de natuur, heeft schilderes Ria Rugge voor de expositie op Wester-Amstel gekozen voor het thema “Impressies van Afrika”. Gevarieerde ontwerpen weerspiegelen de sfeer en de mensen van diverse Afrikaanse landen en dit is door Rugge treffend in olieverf gevat. In haar figuratieve, impressionistische schilderijen laat zij zo de veelkleurigheid van Afrika zien.

Rugge Amstelveen
(Foto R. Rugge - 2012)

Een schilderij van Ria Rugge


Als tegenhanger in deze expositie is het werk te zien van keramiste Marja van Bezu. Haar keramiek kunstwerken zijn herkenbaar door duidelijke heldere lijnen met een complexe twist; zo blijft de blik eraan hangen. Bezu werkt zowel figuratief als abstract. De abstracte beelden, zijn overwegend ovalen en worden gedicteerd door lijnen, omsloten of doorbroken door lijnen. De figuratieve beelden zijn facetten van het leven van alledag. Voor Bezu is de vorm leidend, de kleur en het glazuur volgen.

van Bezu Amstelveen
(Foto Van Bezu - 2012)

Keramiek van Marja van Bezu - Ovaal


Openingstijden: donderdag t/m zondag 12.00 tot 16.30 uur Toegang gratis. Adres: Buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.