Bijgewerkt: 6 oktober 2022

Corona testlocatie is verhuisd van Stadshart naar Kronenburg

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-12-2020

Het College B en W van Amstelveen informeert de leden van de gemeenteraad dat de coronatestlocatie in het Stadshart Amstelveen is verhuisd naar Kronenburg:

'Geachte raad,

Op 10 december 2020 informeerden wij u over de coronatestlocatie in het Stadshart in de collegebrief 'Stand van zaken commerciële testlocatie Stadshart Amstelveen' (pdf). Op dat moment waren de eigenaar van het Stadshart, Unibail-Rodamco-Westfield (UWR) en de ondernemer van de commerciële testlocatie CoronatestWest nog met elkaar in gesprek over een alternatieve testlocatie. Dit mede naar aanleiding van zorgen over de locatie in het Stadshart, waar veel bezoekers komen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

De commerciële coronatestlocatie Coronatest West Amstelveen aan de Rembrandtweg 6 in november 2020


Inmiddels is een alternatieve locatie gevonden die aan de voorwaarden voldoet om de eerdere zorgen weg te nemen. De ondernemer van Coronatest West heeft een huurcontract van zes maanden voor een ruimte op de prof. J.H. Bavincklaan 3a, Kronenburg, in het pand van het Cityden Hotel. De nieuwe locatie ligt in een rustiger gebied, is goed bereikbaar met de auto en heeft een aparte, eigen ingang, waardoor bezoekers voor de testlocatie gescheiden blijven van andere bezoekersstromen. Vorige week (51-2020) is de het testen op de nieuwe locatie gestart.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.