Bijgewerkt: 29 september 2023

Corona-sneltest locatie in Stadshart Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Amstelveenweb/RIVM/Wikipedia
28-11-2020

In het winkelcentrum Stadshart Amstelveen opende op 16 november 2020 een nieuwe corona-sneltest locatie in het voormalig pand van ABN-AMRO bank aan de Rembrandtweg 6. https://coronatestwest.nl/ Een antigenen neus-swab (wattenstaaf) test kost 99 euro en het is binnen 15 minuten klaar.

De antigeentest bepaalt of er antigenen voor SARS-CoV-2 in het neus- en keelslijm aanwezig zijn. Antigenen zijn stukjes van het virus (meestal eiwitten) die een immuunreactie in het lichaam kunnen veroorzaken. De test levert snel resultaten op, meestal een kwartier na het aanbrengen van het monster in het laboratorium. De antigeentest is minder gevoelig dan de PCR-test. Dat betekent dat iemand wiens virusniveau laag is en die waarschijnlijk nog niet (meer) besmettelijk is, een negatief testresultaat krijgt van een antigeentest, zelfs als die persoon wel COVID-19 heeft.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

De locatie van Coronatest West in het Stadshart Amstelveen aan de Rembrandtweg 6 op 26 november 2020


De PCR-test (Polymerase Chain Reaction), die specifiek de aanwezigheid van het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) detecteert, is de meest gebruikte en meest betrouwbare test. Het is een test, waarbij een klein deel van het virus wordt gekopieerd. Met een wattenstaafje wordt een uitstrijkje uit de neus en de keel genomen.

Op de website Coronatest West staat de tekst: De test kan de aanwezigheid van het virus niet bevestigen, alleen het bewijs van recente infectie, maar het biedt een belangrijk immunologisch bewijs voor artsen om de correcte diagnose samen met andere tests en om te beginnen met de behandeling.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.