Bijgewerkt: 21 september 2023

Convenant ondertekend tegen criminaliteit

Nieuws -> Regio

Bron: Gemeente Amsterdam
27-11-2007

Het bedrijfsleven, zes gemeenten en de politie hebben op 26 november 2007 een convenant ondertekend om criminaliteit tegen het bedrijfsleven tegen te gaan. Zo zullen er volgend jaar onder meer trainingen aan ondernemers worden gegeven over hoe om te gaan met agressie en overvallen. Ook kunnen meer ondernemers een beroep doen op overlastdonatie, waar ondernemers geholpen worden bij een civiele vordering op winkeldieven- meldt in haar persbericht de Gemeente Amsterdam.

Ondernemersklimaat

Het doel van alle acties is om een beter ondernemersklimaat te bereiken door het aantal aangiften van delicten, zoals diefstal en overvallen van het bedrijfsleven, te laten dalen. Het convenant ‘Oprichting van het Platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam-Amstelland (PCA)’ loopt van november 2007 t/m 31 december 2010.

Er zijn twee werkgroepen: Amsterdam en Amstelland. Daar worden de concrete veiligheidsdoelen per jaar voorbereid en vervolgens uitgevoerd. De samenwerking tussen deelnemende partijen wordt bevorderd.

Maatregelen

De volgende maatregelen kunnen de ondernemers zelf doen:  • Cameratoezicht in de onderneming

  • Detectiepoorten installeren

  • Burenbelsysteem

  • Weinig contant geld in de zaak

  • Agressie- en overvaltrainingen

  • Winkelverboden uitvaardigen

  • De zaak van buitenaf goed zichtbaar


Gemeenten

Dit zijn de colleges van B & W van Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Diemen, Ouder-Amstel, Uithoorn, de Regiopolitie Amsterdam-Amstelland, het arrondissementsparket te Amsterdam, KvK te Amsterdam, het MKB, afdeling Amsterdam en de afdeling Amstelland, VNO-NCW regio Amsterdam, Vereniging Amsterdam City, ORAM, KHN afdeling Amsterdam, Werknemersfractie KvK Amsterdam, VEBAN, VAZO, HBD, VAD en OA.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.