Bijgewerkt: 15 april 2024

Controle op belichting in kassen

Nieuws -> Regio

Bron: Gemeente Amstelveen
24-11-2008


In de periode van 1 september tot 1 mei dient tussen 20.00 uur en 24.00 uur het licht in kassen tot minimaal 85 %  afgeschermd te worden.

Op donderdag 13 november 2008 is er vanaf 20.20 uur regionaal een controle geweest op deze assimilatiebelichting in kassen. De controle is op deze tijd gestart op een hoog centraal punt vanwaar veel kassen uit de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn zichtbaar waren. Tijdens de controle zijn er geen overtredingen waargenomen. De gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn werken samen op het gebied van milieu en duurzaamheid.

Meer informatie over assimilatiebelichting kunt u opvragen bij uw gemeente.

Assimilatiebelichting?

Assimilatieverlichting of assimilatiebelichting is toepassing van kunstlicht voor de plantengroei en wordt toegepast in de tuinbouw. Het is aanvullend op het zonlicht, waardoor de planten langer kunnen assimileren.

Vooral in de wintermaanden geeft assimilatiebelichting een betere kwaliteit zowel bij groenten als siergewassen. Het meest wordt assimilatieverlichting toegepast bij rozen en chrysanten. De gemiddelde verlichtingssterkte bedraagt 8000 lux (105 µmol/m²s). De assimilatiebelichting brandt rond de 3000 uur per jaar, waarvan 80% 's nachts. (Bron: Wikipedia)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.