Bijgewerkt: 17 juni 2024

Consumentenactie voor de Bloemisten

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
29-06-2012

Aalsmeer- FloraHolland en VBW (Vereniging Bloemist Winkeliers) organiseren een consumentenactie voor de Bloemisten onder het label 'Mijn Bloemist'. Doel is om met alle VBW-leden een netto opbrengst van tenminste  € 45.000,- te realiseren voor KWF Kankerbestrijding door het aanhaken op het jaarlijks georganiseerde fietsevenement “Ride for the Roses”.

roos Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Een roos is een houtige vaste plant van het geslacht Rosa, binnen de familie Rosaceae. Er zijn meer dan 100 soorten


Ride for the Roses

De 15de editie van de Ride for the Roses vindt plaats in Westland op 9 september 2012. Ruim 10.000 deelnemers stappen op de fiets voor de strijd tegen kanker en ontvangen aan de finish een roos, die gesponsord wordt door een grote Nederlandse rozenkweker samen met Dutch Flower Group, familie van handelsbedrijven in bloemen en planten. De roos staat symbool voor een morgen voor iedereen. De sierteeltsector ondersteunt sinds vele jaren dit fietsevenement om vanuit de sector een bijdrage te leveren aan KWF Kankerbestrijding.

Mijn Bloemist

Mijn Bloemist is het communicatielabel van VBW, waarmee zij haar leden nadrukkelijk in beeld wil brengen bij consumenten door de bloemist te profileren als vakman. De Ride for the Roses-actie wordt ook een omvangrijke Mijn Bloemist-campagne die aan het einde van de zomer plaatsvindt. Alle VBW-leden krijgen de mogelijkheid om in te haken op deze unieke landelijke campagne. Een bloemist die nog geen VBW-lid is kan zich alsnog aanmelden.

Bloemistenactie

De bloemistenactie houdt in, dat VBW-leden een Ride for the Roses-promotiepakket aan kunnen schaffen via het VBW, bestaande uit 100 boeketkaartjes, 2x A3-posters, 5x A4-posters, voorbeeld persbericht lokale media, boeketstekers en KWF ballonnen en pennen.  Met deze middelen kan de bloemist de verkoop van Ride for the Roses-boeketten  in de actieweek (3 t/m 9 september)  stimuleren. Het overgrote deel van de kosten voor het pakket  komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding via de Ride for the Roses.

FloraHolland en sponsoring

FloraHolland staat voor trotse medewerkers en leden op de coöperatie. Vanuit het coöperatief gedachtegoed van gezamenlijk ondernemen zijn wij samen betrokken bij de samenleving en streven wij naar een gezondere wereld. Daarom is FloraHolland partner van de (Pre-)Ride for the Roses, het wielrenevenement van de sierteeltsector en de hardloopestafette Roparun.

De opbrengst van deze evenementen komt ten goede aan het onderzoek naar kanker en verbeteren van de leefomstandigheden van mensen met kanker. Wij sponsoren deze evenementen niet alleen met geld maar faciliteren ook met locaties. Onze medewerkers en leden tonen grote betrokkenheid door samen een vrijwillige inzet en sportieve deelname met als doel zo veel mogelijk geld in te zamelen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.