Bijgewerkt: 4 maart 2024

Connexxion blijft in Amstelland-Meerlanden

Nieuws -> Regio

Bron: Corporate Connexxion
20-03-2007

Het vervoerbedrijf Connexxion heeft in de Stadsregio Amsterdam de aanbesteding gewonnen en nog 8 jaar zal het openbaar vervoer in de regio verzorgen. Connexxion deed de beste aanbieding en levert circa 60 procent meer busvervoer dan in de huidige dienstregeling.

Portefeuillehouder Openbaar Vervoer van de Stadsregio Amsterdam, Leen Verbeek en gedeputeerde Cornelis Mooij van de provincie Noord-Holland ondertekenden vandaag de uitvoeringsovereenkomst met Connexxion. De concessie gaat op 9 december 2007 in en geldt voor een periode van acht jaar (tot december 2015). De jaarlijkse subsidie bedraagt circa 34 miljoen euro.

Connexxion Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Bus 172 van Connexxion is in Amstelveen gearriveerd


Op het Sternet (van en naar Schiphol) wordt meer vervoer geboden met een extra lijn van Schiphol naar Amsterdam/Leidseplein (tevens 's nachts), een snellere verbinding van Uithoorn naar Schiphol, een extra lijn naar Aalsmeer en een verbeterde buslijn tussen Schiphol Oost en Schiphol Rijk.

De verbinding tussen Amstelveen, het KLM-hoofdkantoor, Schiphol Noord en Schiphol Plaza wordt opgenomen in het Sternet. Verder worden binnen Hoofddorp meer ritten geboden, evenals van Hoofddorp naar Rijsenhout en Zwanenburg. De verbinding van Amstelveen via Nes aan de Amstel naar Uithoorn blijft gehandhaafd.

Op de drukste routes, zoals Uithoorn/Aalsmeer-Amstelveen-Amsterdam en Uithoorn-Aalsmeer-Hoofddorp-Haarlem wordt extra vervoer geboden. Uithoorn krijgt bovendien een directe verbinding met Amsterdam Bijlmer en dit geldt in de spits ook voor Mijdrecht en Wilnis.

De nieuwe dienstregeling gaat 9 december 2007 in en wordt tijdig bekendgemaakt door Connexxion.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.