Bijgewerkt: 5 maart 2024

Concert van violist Van der Wel in Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
21-10-2011

Het concertseizoen van Wester-Amstel wordt op zondag 30 oktober 2011 geopend door de jonge Amstelveense violist Jeroen van der Wel, bijgestaan door pianist Lodewijk Crommelin. Zij spelen het Rondo uit de Haffner-Serenade van Mozart, de eerste Sonate van Van Beethoven én de Sonate van Debussy.

vd wel Amstelveen
(Foto Sofie Knijf - 2009)

Violist en componist Jeroen van der Wel (1987)


De Amstelveense violist en componist Jeroen van der Wel studeerde hij van 1997 tot 2004 bij Herman Krebbers en vanaf 2004 bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Van der Wel won onder meer twee keer de eerste prijs tijdens de Iordens Viooldagen en hij won een prijs tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours. In Nederland soleerde Van der Wel bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Kamerorkest.

Lodewijk Crommelin houdt zich bezig met het spelen van solorecitals, kamermuziekconcerten en het begeleiden van instrumentalisten en zangers. Crommelin begon op zesjarige leeftijd met pianospelen. Aan het Haags conservatorium studeerde hij piano bij de Russische pianist Naum Grubert en vervolgde zijn studie in de Verenigde Staten bij de vermaarde Amerikaanse pianist Abbey Simon aan de Universiteit van Houston.

In eigen land speelde hij in de meeste belangrijke concertzalen, waaronder het Amsterdamse Concertgebouw, Muziekcentrum Vredenburg, De Doelen en Muziekcentrum Frits Philips. Meer informatie staat op de website www.wester-amstel.nl

Zondag 30 oktober 2011 aanvang 15:00 uur (wintertijd) Entree € 10, donateurs € 7 Adres: Buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.