Bijgewerkt: 25 juni 2024

Concert van het Helikon Kwartet op buitenplaats Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
13-02-2018

Het Helikon Kwartet werd opgericht in 2015 en volgt sinds vorig jaar een opleiding aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA). De leden van het ensemble studeren aan de conservatoria in Amsterdam en Den Haag. In 2016 ontving het kwartet een beurs om masterclasses te volgen bij het Chilingirian Quartet in Engeland.

Foto Amstelveen
(Bron Helikon Kwartet - 2017)

Het Helikon Kwartet


Naast het opleidingstraject van de NSKA volgt het Helikon Kwartet masterclasses bij het Quatuor Danel in het kader van het traject 'Rabo Next Stage' voor jong talent van Tivoli Vredenburg Utrecht. Tijdens de Strijkkwartet Biënnale die onlangs werd gehouden in het Muziekgebouw aan 't IJ trad het kwartet op in het voorprogramma van het concert van het Quarteto Quiroga. Het Helikon Strijkkwartet Stella Zake en Marieke Kosters-viool, Lotus de Vries-altviool en Renate Apperloo-cello. Programma: Ludwig van Beethoven-Strijkkwartet op. 18 nr. 4 in c-kl. en Dmitri Sjostakovitsj-Strijkkwartet nr. 8 op. 110.

Dit concert is tot stand gekomen i.s.m. de Nederlandse Strijkkwartet Academie. De NSKA, opgericht door Stefan Metz en tegenwoordig onder de bezielende leiding van Marc Danel, heeft sinds 2001 verschillende succesvolle strijkkwartetten  voortgebracht, waaronder het Matangi Kwartet, het Dudok Kwartet en het Ragazze Kwartet. Zondag 25 februari 2018, 15.00 uur buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE Amstelveen. Entree: € 12 donateurs € 9 kinderen t/m 12 jaar gratis. Koffie en thee gratis voor aanvang. Reserveren kan door een e-mail te sturen aan muziek@wester-amstel.nl of telefonisch op 020-4964938.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.