Bijgewerkt: 14 juli 2024

Concert 'Inside McCartney' in De Oude Veiling van Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Constantijn Hoffscholte
27-08-2016

Paul McCartney is zonder twijfel een van de grootste popartiesten aller tijden. De muzikale levensloop van de voormalige Beatle staat vrijdag 30 september 2016 centraal tijdens het programma 'Inside McCartney' in De Oude Veiling in Aalsmeer. Over McCartney zijn vele boeken geschreven, maar nog nooit zo compleet als de onlangs verschenen biografie van de Engelse auteur Philip Norman. Dit boek was voor Boekhuis-eigenaar Constantijn Hoffscholte en muzikant Rob Taekema aanleiding om de handen ineen te slaan. Als grote Beatle- en McCartney-fans organiseren zij 30 september het concert ‘Inside McCartney’.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Zanger/gitarist Rob Taekema speelt met zijn band tijdens het Flower Festival Aalsmeer in juni 2016


Muziek en anekdotes. Tijdens ‘Inside McCartney’ nemen zanger/gitarist Rob Taekema en bassist/pianist Tim Ouw het publiek mee in de veelzijdige muzikale levensloop van McCartney ná The Beatles. Zijn eerste solowerk komt aan bod, met een bekende hit als ‘Maybe I’m amazed’ en het vernieuwende album ‘Ram’. De periode met zijn band Wings komt natuurlijk ook voorbij. Uit deze tijd dateren nummers als ‘Band on the run’, ‘Jet’ en het prachtige liefdesliedje ‘My love’, dat hij schreef voor zijn vrouw Linda. In de jaren ‘80 werkte McCartney samen met artiesten als Stevie Wonder en Michael Jackson, met wie hij ook grote hits scoorde. Weer later schreef hij samen met Elvis Costello het aanstekelijke ‘My brave face’.

Tijdens het concert komen vele nummers voorbij, van grote hits tot minder bekend werk. Taekema en Ouw spelen de muziek niet één-op-één na, maar voorzien hem van een eigen interpretatie. Het blijft niet bij muziek alleen: tussendoor vertelt Rob Taekema achtergronden en anekdotes over de muziek en het leven van McCartney. Het belooft dan ook een zeer gevarieerd programma te worden.

De muzikanten. Rob Taekema zit al 30 jaar in de muziek. In de jaren ‘80 was hij de frontman van de band Fruitcake, waarmee hij op vaderlandse bodem verschillende hits scoorde. Hij speelde met o.a. Marcus Miller en Herman Brood en met zangeressen als Ruth Jacott en Denise Jannah. Ook werkte hij geruime tijd als bandleider en arrangeur voor tv-shows. Tegenwoordig speelt hij met verschillende bands en treedt ook solo op. Daarnaast is hij gitaarleraar. Tim Ouw studeerde aan het conservatorium en produceert muziek voor onder meer films, televisie en games. Hij vormt een vast duo met Rob Taekema.

‘Inside McCartney’ is vrijdag 30 september 2016 in de grote bovenzaal van De Oude Veiling, Marktstraat 19 in Aalsmeer. De zaal gaat om 19.30 uur open, het concert begint om 20.00 uur. Plaatsen reserveren is vanaf heden mogelijk. Wie vooraf reserveert betaalt € 8,50, entree aan de zaal is € 10. Reserveren kan via Boekhuis Aalsmeer: boekhuis@boekenhof.nl, tel. 0297-324454, of in de winkel aan Zijdstraat 12.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.