Bijgewerkt: 20 juli 2024

Conceptvisie VVD over gebiedsontwikkeling A9 gereed

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
29-05-2008

In het kader van de gebiedsontwikkeling rond de ondertunnelde A9 heeft de VVD een conceptvisie ontwikkeld. Het project zal de komende 20 jaar fysiek en politiek dagelijks de aandacht vragen opeisen. Dat het Rijk deze flessenhals wil verbreden is begrijpelijk, dat wij als Amstelveners dan meteen ons probleem van de gedeelde stad willen oplossen en daar het best mogelijke uit willen halen is vanzelfsprekend.

Wij zien prachtige “zonneschijn” aan het eind van de tunnel. Bij het zien van de enorme bouwput moeten we ons elke keer realiseren hoe geweldig mooi het allemaal gaat worden. We moeten daarom nu keihard werken en vechten om ons mooie Amstelveen nog mooier en bloeiender te maken. Iets minder “slaapstad”, meer dynamiek, maar nog steeds een fantastische stad om te wonen, te werken en te recreëren.

Wij als VVD Amstelveen willen over dit ingrijpende project tijdig een goed gefundeerde en beargumenteerde mening vormen. Wij hebben de laatste maanden ons oor al goed te luister gelegd in de Amstelveense samenleving. Ook hebben we proberen te leren van andere vergelijkbare projecten. Daarnaast hebben we de problemen en kansen van het nieuwe plangebied A9 in kaart gebracht. Hierdoor hebben we een aantal eerste ideeën voor ‘het dak van de A9’ ontwikkeld.

Maar wij willen ook heel graag de ideeën van onze kiezers vernemen zodat wij onze visie verder kunnen ontwikkelen. Onze ideeën tot nu toe zijn te raadplegen op de website van de VVD-Amstelveen, www.vvd-amstelveen.nl.

Een greep uit onze ideeënlijst: wonen, werken en recreëren met internationale allure, aansluiting op het stadshart, een lightrail-verbinding naar Schiphol, overvloedige parkeervoorzieningen om mensen van heinde en verre naar Amstelveen te trekken, topentertainment, excellente hotelvoorzieningen, restaurants en detailhandel.

Zich Europees onderscheidend vanwege nabijheid van Schiphol en Amsterdam. Nog weinig mensen begrijpen dat het een enorm bedrag gaat kosten om daar van alles te bouwen en dat er 100 miljoen extra aan opbrengsten moet komen. Daarbij mogen we geen grote structurele exploitatie en/of onderhoudsverliezen lijden.

Ook op het dak van de A9 verdient Amstelveen het beste.

Namens de VVD,

Tom Ponjee

Marius RietdijkAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.