Bijgewerkt: 28 mei 2023

Computercriminaliteit tijdens internetbankieren

Nieuws -> Politie

Bron: Politie IJsselland
23-02-2012

Een 35-jarige inwoonster uit Kampen heeft woensdag 22 februari 2012 aangifte gedaan van hacking, diefstal van geld en vernieling van haar laptop. Aangeefster deed de volgende melding.

Zij wilde digitaal een betaling doen en had daartoe ingelogd met haar laptop op de site van haar bank. Toen zij echter ingelogd was, verscheen er een zandlopertje in beeld en liep de site van haar bank op haar laptop vast. Met haar muis kon het slachtoffer wel op ander sites komen.

Numerieke Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Numerieke toetsen van een computer


De site van haar bank bleef echter vast staan. Na ongeveer 1 ½ uur werd de site van de bank voor haar weer operationeel. Bij controle van haar rekening zag aangeefster, dat er een aanzienlijk bedrag van haar rekening was afgeschreven.

In het contact met de bank, werd haar aangeraden geen gebruik meer te maken van haar laptop, omdat het ernstige vermoeden bestaat, dat die besmet is met een soort virus. Het e.e.a. zal in onderzoek worden genomen. Geadviseerd wordt alert te zijn op deze praktijken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.