Bijgewerkt: 25 juni 2024

Complimententeller voor kersverse Amstelveense ouders

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
03-01-2012

Bij de eerste geboorteaangifte van 2012 overhandigde wethouder Jacqueline Koops (ChristenUnie-Amstelveen) een complimententeller aan de familie Kokkelkoren-de Ruiter. Onder het motto ‘met positief opvoeden kun je niet vroeg genoeg beginnen’ krijgen alle ouders die hun pasgeboren kindje komen aangeven dit symbolische cadeau van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Amstelland.

complimentteller Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2012)

Wethouder Jacqueline Koops (CU) overhandigt aan de familie Kokkelkoren-de Ruiter een complimententeller


De complimententeller is een klein en handig apparaatje. Middels één druk op de knop houdt het het aantal gegeven complimentjes bij.Wethouder Jacqueline Koops: ‘We geven kersverse ouders een complimententeller om ze te informeren over positief opvoeden. Kinderen opvoeden is een belangrijke, uitdagende taak, die niet altijd makkelijk is.

Positief belonen, bijvoorbeeld door het geven van complimenten, is hierbij erg belangrijk. Wellicht is het effect bij een pasgeboren baby nog niet zo groot maar als ik kijk naar mijn eigen zoontje van net één jaar dan is al duidelijk te zien dat complimentjes helpen’.

Het idee voor de complimententeller is ontstaan in overleg met het Amstelveense raadslid dr. Marius Rietdijk. Hij is expert in gedragsanalyse en doceert strategie en gedragsverandering aan de Vrije Universiteit. Rietdijk beschouwt complimenten als dé manier om gewenst gedrag te versterken.

Positief opvoeden

Positief opvoeden is dé visie van het CJG Amstelland. Het CJG bestaat inmiddels bijna twee jaar. Het centrum is er voor (aanstaande) ouders, kinderen, jongeren en professionals met vragen over opvoeden en opgroeien. Ouders hebben recht op goede informatie en ondersteuning. Het CJG kan hierbij helpen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.