Bijgewerkt: 2 december 2021

Compensatie OZB-gebruikersbelasting voor startende ondernemers

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
03-02-2013

Op 29 januari 2013 heeft B en W van Amstelveen besloten, dat startende ondernemers een subsidie kunnen krijgen als compensatie voor de OZB-gebruikersbelasting. Met deze maatregel wil de gemeente ondernemerschap en bedrijvigheid stimuleren. Tegelijkertijd stimuleert het college hiermee het gebruik van leegstaande kantoor- en bedrijfspanden.

Fokkink Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Henk Fokkink, fractievoorzitter van de Ouderenpartij van Amstelveen


Het initiatief voor deze subsidieregeling is vorig jaar door raadslid Fokkink van de Ouderen Combinatie Amstelveen aangedragen. De regeling is tot stand gekomen in overleg met verschillende (ondernemers)verenigingen zoals Ondernemersvereniging Amstelveen, Vereniging Amstelveense Detailhandel, Koninklijke Horeca Nederland, Kamer van Koophandel en VNO/NCW.

De regeling geldt voor startende ondernemers die minder dan 3 jaar staan ingeschreven bij de KvK, niet meer dan 5 werknemers in dienst hebben en een bedrijfsruimte huren. Voor zowel 2013 en 2014 is € 17.500,00 beschikbaar. Als dit bedrag op is, wordt er geen subsidie meer vertrekt aan nieuwe aanvragers. Per ondernemer is maximaal € 300,00 beschikbaar.

Wethouder Economische Zaken Jan-Willem Groot(CDA): “We zijn blij, dat we met deze maatregel startende ondernemers een klein duwtje in de rug kunnen geven. Eigen initiatief proberen we zoveel mogelijk te ondersteunen, zeker in deze economisch lastiger tijden.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS